Κάλεσμα προς τον εισαγγελέα Παναγόπουλο να προχωρήσει την υπόθεση της ΑΕΠΙ

Κάλεσμα προς τον εισαγγελέα Παναγόπουλο να προχωρήσει την υπόθεση της ΑΕΠΙ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σήμερα (1η Νοεμβρίου) ο Δημήτρης Ξανθόπουλος της ΑΕΠΙ ο οποίος συνελήφθη χθες μετά από καταγγελία της Κρατικής Επιτρόπου Μαρίας Βλάχου, οδηγήθηκε στην εισαγγελία. Με χειροπέδες πήγε στην Ευελπίδων αλλά αφέθηκε ελεύθερος παίρνοντας τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί. 

01 Νοεμβρίου 2017
Τη Δευτέρα η Κρατική Επίτροπος προσπάθησε να μπει στο γραφείο της στην ΑΕΠΙ αλλά το βρήκε κλειδωμένο. Είχε προλάβει να ανανεωθεί η θητεία της από την Παρασκευή αλλά ο Ξανθόπουλος δεν το... ήξερε και την... έκλεισε απ'  έξω. «Σε αυτό το "νεκρό" διάστημα είχαμε κάποια, οποιαδήποτε, κίνηση από την πλευρά Ξανθόπουλου; Κίνηση οικονομικής φύσεως, εννοούμε» ρωτούσε η Εφημερίδα των Συντακτών τη Δευτέρα. «Ο Δ. Ξανθόπουλος, τελικά προχώρησε χωρίς τη δική της έγκριση στην έκδοση επιταγών ύψους 200 χιλιάδων ευρώ» απαντούσε το TVxs.gr την Τρίτη. Ο Ξανθόπουλος θα απολογηθεί για την κακουργηματική κατηγορία υπεξαίρεσης χρημάτων και μάλιστα χρημάτων που ανήκουν στους δημιουργούς, συνθέτες και στιχουργούς.
 
Οι δημιουργοί του σωματείου ΑΣΜΑ 450+ «καλούν τον εισαγγελέα που έχει στα χέρια του όλη τη δικογραφία, να προχωρήσει την υπόθεση. Η ολιγωρία από την πλευρά της δικαιοσύνης , εγκλωβίζει ακόμα περισσότερο τους δικαιούχους οι οποίοι ενώ δεν έχουμε εξοφληθεί για το τελευταίο εξάμηνο, βλέπουμε τον μέτοχο να κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων που έχουν εισπραχθεί για λογαριασμό μας, με σκοπό να καλύψει ανάγκες άλλης δικής του εταιρείας, χωρίς την έγκριση της επιτρόπου και τη συμφωνία του Εποπτικού. Ο εισαγγελέας ας σεβαστεί την κούραση μας και το κοινό αίσθημα που προκαλείται με την καθυστέρηση στην απόδοση δικαιοσύνης καθώς η οικογένεια Ξανθοπούλου παραμένει ανεξέλεγκτη μήνες μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων».

Καιρός δεν είναι πλέον να καθαρίσει αυτό το απόστημα