Είναι το Athens Voice 102.5 ο νέος Κλικ FM;

Είναι το Athens Voice 102.5 ο νέος Κλικ FM;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Συγκρίνουμε τον «νέο» με τον «παλιό». Το ραδιόφωνο του περιοδικού, με εκείνο της free press εφημερίδας.

27 Νοεμβρίου 2017
Κοντεύουν 20 χρόνια, από τότε που ο Φώτης Γεωργελές ασχολήθηκε τόσο ενεργά με ένα ραδιοφωνικό project. Αρχικά υπό την εποπτεία του Άρη Τερζόπουλου, ενώ τώρα ο ίδιος έχει το πάνω χέρι σε όλα. Ας γυρίσουμε λοιπόν τον χρόνο περίπου 19 χρόνια πίσω, τότε που ήταν ακόμα στον αέρα ο Κλικ FM 88, κάνοντας τις επί μέρους συγκρίσεις με το νεοσύστατο Athens Voice 102.5, που έκανε την πρεμιέρα του τη Δευτέρα που μας πέρασε.
 
Ως προς το πρόγραμμα, εκείνο ξεκινούσε (μόνο) μουσικά με τον Γρηγόρη Χριστοδούλου, για μία ώρα. Για να ακολουθήσουν για τις επόμενες τρεις οι «Γιαννουτσοβαμβακάρηδες», οι οποίοι έλεγαν τις πρώτες ειδήσεις και σχολίαζαν με το δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο. 10 με 12 η Μαρία Παπιδάκη με τον Στέλιο Λέφκοβιτς, που (και εκείνοι) συνέχιζαν στο ίδιο χαλαρά ενημερωτικό μοτίβο. Η «talk radio» ζώνη του Κλικ FM έκλεινε με το δίωρο του Γρηγόρη Ψαριανού, κάνοντας τα (γνωστά) δικά του σχόλια.
 
Από εκεί και πέρα τον πρώτο λόγο είχε η μουσική. Για 12 ώρες ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος, η Μαρία Πετρίδη, ο Κώστας Ζήκος, ο Γιάννης Νένες, ο Νίκος Μουρατίδης και η Μάχη Λαμάρ αναλάμβαναν τα decks του σταθμού, ο καθένας με το δικό του μουσικό ύφος. Τα ξημερώματα, τα μικρόφωνα έκλειναν και έδιναν τη θέση τους στα «Κλικ FM Afterhours», όπου ο Γιώργος Καρκάνης και ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος έπαιζαν non stop μουσικές. Επιπλέον ο Κλικ FM είχε και ένα αθλητικό ένθετο, τρεις φορές την ημέρα, με τον Νίκο Γέμελο.
 
Τα Σαββατοκύριακα, όπως είναι λογικό, ήταν πιο χαλαρά και μουσικά. Κλεοπάτρα Φυντανίδου, Ευγενία Πασχαλίδη, Χριστίνα Μπίθα, Φώτης Σεργουλόπουλος, Μάκης Μηλάτος, Κώστας Αργυρίου και Άννα Μαρία Χαροκόπου διαμόρφωναν το soundtrack των ημερών με τις εκπομπές τους, μαζί με τα Afterhours που ακολοθούσαν. 
 
Στο Athens Voice 102.5 το πρόγραμμα ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως, ωστόσο υπάρχει ένας άτυπος διαχωρισμός της (χαλαρής) ενημέρωσης από το ψυχαγωγικό-μουσικό πρόγραμμα. Ξεκίνημα με Στέφανο Τσιτσόπουλο σόλο, παίζοντας (πολύ καλές) μουσικές από τις 7 και για δύο ώρες. Μετά ξεκινά η infortainment ζώνη, με την Κατερίνα Παναγοπούλου, τον Αντώνη Πανούτσο, τον Μάκη Προβατά και τον Νίκο Ζαχαριάδη, μέχρι τη 1. Μουσική σφήνα από τον Μάκη Μηλάτο και στη συνέχεια μια ψυχαγωγική εκπομπή, αυτή της Τζένης Μελιτά και του Διονύση Ατζαράκη.
 
Από τις 4 και μετά ξεκινά η μουσική ζώνη του Athens Voice 102.5. Η οποία όμως απαρτίζεται από δύο μόνο άτομα μέχρι στιγμής, τον Άγγελο Τριάντη και την Κατερίνα Παπαγεωργιάδη. Όλες τις υπόλοιπες ώρες παίζει playlist, όπως και τα Σαββατοκύριακα που δεν υπάρχει πρόγραμμα. 
 
Ο Κλικ FM συνήθιζε να «παντρεύει» το mainstream με το εναλλακτικό, παίζοντας ξένο ρεπερτόριο με λίγες σφήνες από ελληνικά τραγούδια. Ένα δείγμα από το airplay του το 1998:
 
GUS GUS - LADYSHAVE
ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ - ΥΠΟΠΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
THIEVERY CORPORATION - LEBANESE BLONDE  (FRENCH VERSION)
BLONDIE - MARIA
SARAH BRIGHTMAN - EDEN
ELECTRONIC - VIVID
BLUR - TENDER
AIR - ALL I NEED
FATBOY SLIM - PRAISE YOU
CARDIGANS - ERASE/REWIND
 
Παρόμοια η κατάσταση και στο Athens Voice 102.5. Και εδώ mainstream και πιο «ψαγμένες» επιλογές, πρόσφατες αλλά και πιο παλιές, όπως αποτυπώνει η playlist του σε μια τυχαία ώρα:
 
Lady Gaga - Poker Face
Dead Can Dance - Cantara
Asaf Avidan - My Old Pain
The Byrds - Eight Miles High
Red Hot Chili Peppers - Snow
Michael Kiwanuka - Cold Little Heart
Ρόδες - Βρώμικο
Santana - She's Not There
Killing Joke - Love Like Blood
Beirut - Gibraltar
 
Είναι, λοιπόν, το Athens Voice 102.5 ο νέος Κλικ FM 88; Της εποχής μας εννοείται. Όχι ακόμα. Βρίσκεται σε καλό δρόμο, άλλωστε πολλά από τα στελέχη του νέου ραδιοσταθμού, πέρα από τον Φώτη Γεωργελέ, προέρχονται από εκεί. Όμως χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα στο πρόγραμμα, για να φτάσει κάποτε στο επίπεδο του θρυλικού Κλικ FM