Το μαγικό ραβδί της Δήμητρας Γαλάνη μεταμόρφωσε (και) τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

Το μαγικό ραβδί της Δήμητρας Γαλάνη μεταμόρφωσε (και) τον Μιχάλη Χατζηγιάννη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Βρήκαμε το talk of the town πρόγραμμα του φετινού χειμώνα έστω και αν χρειάστηκε να μπει η Ανοιξη: στο Gazarte η Δήμητρα Γαλάνη φιλοξενεί τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη.

02 Μαρτίου 2018
Εκπληξη 1η: Στο πρώτο μέρος η Γαλάνη παίζει κομμάτια που ερμηνεύει σπάνια. Τα συνδυάζει φυσικά και με κάποια (λίγα) πολυτραγουδισμένα, αλλά ο βασικός κορμός χτίζεται από τα πιο «άγνωστα» τραγούδια της. Νομίζω θα την λατρέψουν οι οπαδοί της.
 
Εκπληξη 2η: Αυτή ακούει στο όνομα Μιχάλης Χατζηγιάννης. Μιλάμε για νέο βάπτισμα, για κάτι εντελώς καινούργιο, ένας άλλος καλλιτέχνης.
 
Εκπληξη 3η: Και στο δεύτερο μέρος το ρεπερτόριο που επιλέγουν (ντουέτο πια) είναι, πάλι, εντελώς απρόβλεπτο. Δικά τους κομμάτια αλλά και άλλων, παράδοξα αλλά και αναμενόμενα... 
 
Είχα δει τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και πριν δύο-τρεις μήνες στο Φως. Εκεί ήταν πιο λαϊκός τραγουδιστής βασικά, πίστας θα έλεγα. Κάτι εντελώς άλλο δηλαδή. Ε, αν τον δείτε τώρα θα εκπλαγείτε. Ενας διαφορετικός Χατζηγιάννης, τον πήρε η Δήμητρα από το χέρι, τον (καθ)οδήγησε σε άλλα μονοπάτια, του άνοιξε νέους δρόμους. Τον μεταμόρφωσε. Τον έβαλε να κάθεται σε ένα σκαμνί, δεν τον άφησε να τραβάει τη φωνή του, δεν του επέτρεπε να σηκωθεί, σαν να είχε μία αόρατη μπαγκέτα, αληθινή μαέστρος.
Ο Χατζηγιάννης από τη μεριά του έδειχνε σαν να έχει την ανάγκη να την ακουμπάει συνεχώς. Σαν ασφάλεια. Στα χέρια, στην πλάτη, αγκαλιές πολλές. Η ευγνωμοσύνη στα μάτια του και η συγκίνηση της Δήμητρας ήταν φανερά ακόμα και στο πίσω μπαρ που καθόμουν στη γωνία. Οσο για την Γαλάνη, ένα πολύ περίεργο πράγμα: όσο μεγαλώνει, η φωνή της γίνεται όλο και καλύτερη.
 
Και κάπως έτσι λοιπόν, έφτιαξαν ένα πρόγραμμα που θα δείτε και μετά θα θέλετε να πάτε και μία δεύτερη φορά. Είναι σπάνιες οι εκπλήξεις πια και όταν αυτές έρχονται πρέπει να τις απολαμβάνεις. Τόσο στη μουσική, όσο και στη ζωή. 
 
Χθες ήταν η πρώτη τους βραδιά (Πέμπτη και Παρασκευή θα παίζουν, διήμερα) και ψάχνονταν λίγο. Δεν υπήρχαν κενά όμως, μην νομίζετε, αν εξαιρέσετε το ωραίο, πολύ ωραίο νέο τους τραγούδι «Σε ποιον να πω το σ’αγαπώ», που το ακούσαμε και στο encore για δεύτερη φορά... (πάλι καλά που δεν το είπαν και τρίτη)... 
 

Μεσημέρι Τρίτης, βρέθηκα στο σπίτι της Δήμητρας Γαλάνη, στο Γκάζι. Με περίμεναν και οι δύο μαζί, καθισμένοι στον καναπέ (η φωτογραφία είναι του Νίκου Κατσαρού). Την κοινή τους συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε αύριο, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» του Σαββατοκύριακου