Σαν σήμερα: Ο Best 92.6 που σώθηκε και ο VFM 88.3 που σίγησε οριστικά

Σαν σήμερα: Ο Best 92.6 που σώθηκε και ο VFM 88.3 που σίγησε οριστικά
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα πρώην ραδιόφωνα του Αντώνη Λυμπέρη, 5 χρόνια μετά το «μαύρο» που έπεσε στις συχνότητές τους.

05 Μαρτίου 2018
Το σκηνικό, λίγο έως πολύ γνωστό. Στις 7 Νοεμβρίου του 2012 οι Εκδόσεις Λυμπέρη «βάρεσαν κανόνι», μην μπορώντας να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις σε εργαζόμενους και τράπεζες. Δύο μέρες αργότερα τα ραδιόφωνα του ομίλου πραγματοποιούν τις τελευταίες τους εκπομπές για να ξεκινήσουν επαναλαμβανόμενες απεργίες, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων σε παραγωγούς, τεχνικούς και διοικητικούς. Ο Best 92.6 και ο VFM 88.3 παίζουν έκτοτε μόνο μουσική, παρατημένοι στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των Εκδόσεων Λυμπέρη στο Κορωπί. 
 
Μέχρι την 5η Μαρτίου του 2013, ακριβώς 5 χρόνια πριν. Οι δικαστικοί επιμελητές μπαίνουν στις εγκαταστάσεις των δύο ραδιοσταθμών και διατάσσουν τη διακοπή της λειτουργίας τους, για να κατασχεθούν τα μηχανήματά τους και να αποδοθεί το κτίριο στην τράπεζα που το κατείχε. Ο διακόπτης κατέβηκε αργά το μεσημέρι, με αποτέλεσμα στους 92.6 και τους 88.3 να παίζει μόνο ένα κενό. Οι μετοχές της Three Dee A.E. και της VFM 88,3 A.E. περνούν στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας και αρχίζουν οι διεργασίες για την «επόμενη μέρα». 
 
O Best 92.6 εν τέλει σώθηκε, χάρη στην επιμονή των εργαζομένων του. Λίγο μετά το «μαύρο» στη συχνότητα καταθέτουν στο ΕΣΡ αίτηση αυτοδιαχείρισης, η οποία εγκρίθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή στα τέλη του 2013 και την τότε αρμόδια υπουργό για τα ΜΜΕ Σοφία Βούλτεψη, έναν χρόνο αργότερα. Στο μεσοδιάστημα η εταιρεία «Three Dee A.E.» που τον διαχειριζόταν πτωχεύει, ενώ το ΕΣΡ ανακαλεί προσωρινά την άδεια λειτουργίας του. Ο νέος συνεταιριστικός φορέας δημιουργήθηκε με 17 εργαζόμενους και αποφασίζουν συνεργασία με τις Αττικές Εκδόσεις στο εμπορικό κομμάτι. Τον Ιανουάριο του 2016 ο Best 92.6 βγήκε ξανά στον αέρα με πλήρες πρόγραμμα και πλέον, αργά αλλά σταθερά, ανακάμπτει.
 
Στον αντίποδα ο VFM 88.3 δεν βγήκε ποτέ ξανά στον αέρα, μένοντας αμανάτι στα χέρια των τραπεζών. Η «VFM 88,3 A.E.» οδηγήθηκε σε πτώχευση, με το ΕΣΡ να ανακαλεί αρχικά την άδεια της αλλά να της την επιστρέφει για χάρη του επικείμενου πλειστηριασμού των περιουσιακών του στοιχείων, ο οποίος εκκρεμεί μέχρι σήμερα. Ο ραδιοσταθμός πλέον δεν εκπέμπει καν, η ΔΕΗ είχε διακόψει την παροχή του στον Υμηττό λόγω οφειλών και η συχνότητά του έχει καταληφθεί από «πειρατή».