ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΛΕΣ: «ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΛΕΣ: «ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στο Σταυρό του Νότου.

31 Οκτωβρίου 2013Νέος στο χώρο του τραγουδιού, ο Αλέξανδρος Μπελλές έκανε την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση με το άλμπουμ «Σαν έρθεις». Στη συνομιλία που ακολουθεί, του ζητήσαμε μια πρώτη γεύση από την ως τώρα πορεία του στο χώρο του τραγουδιού, λίγο πριν ξεκινήσει τις ζωντανές εμφανίσεις του στο Σταυρό του Νότου.

Πώς θα μας σύστηνες την πρώτη σου δισκογραφική δουλειά;
Η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Σαν έρθεις» κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012. Είναι ένας δίσκος με ηλεκτρικό ήχο, αλλά συγχρόνως και με παραδοσιακά όργανα, όπως λαούτο, νέι κ.α. Είναι μια δουλειά που έγινε με πολύ αγάπη από όλους τους συντελεστές και περιέχει συνολικά δέκα τραγούδια, κοινωνικά, πολιτικά, ερωτικά και τον «Ήλιο Θεό» (διασκευή του κομματιού «Ήλιος Θεός» του Μιχάλη Νικολούδη).

Πόσο εύκολα ή πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα ως εδώ;
Σ αυτή τη δουλειά υπάρχουν στιγμές που πραγματικά νιώθεις ότι κάνεις ένα βήμα μπροστά και άλλες που βρίσκεσαι πολλά βήματα πίσω. Κάποια πράγματα γίνονται πιο εύκολα από όσο περιμένεις και κάποια πολύ πιο δύσκολα. Ίσως αυτό το κάνει ακόμα πιο γοητευτικό. Σε γενικές γραμμές θέλει πίστη και αγάπη σε αυτό που κάνουμε, καλό προγραμματισμό και επιμονή. Προσπαθώ να τα έχω όλα!

Τι αποκόμισες από τη συνεργασία σου με το Γιάννη Μαρκόπουλο;
Ο Γιάννης Μαρκόπουλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες. Η πεντάχρονη συνεργασία μας με οδήγησε να κολυμπήσω αμέσως στα βαθιά. Τραγούδησα έργα του από την Ιθαγένεια, τη Θητεία, το Χρονικό, τα Ανεξάρτητα, τα Τραγούδια του νέου πατέρα, τους Ελεύθερους Πολιορκημένους σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού, παίξαμε σε χώρους, όπως το Μέγαρο μουσικής, το Παλλάς, το Town hall της Νέας Υόρκης, συνεργάστηκα με τραγουδιστές που θαύμαζα από παιδί, όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Κώστας Μακεδόνας. Πολύ δυνατές συναισθηματικά στιγμές κάθε φορά που τις φέρνω στο μυαλό μου και πραγματικά ένα τεράστιο σχολείο για μένα.

Τα σχέδιά σου από δω και πέρα;
Το καλοκαίρι που μας πέρασε, πραγματοποίησα ένα από τα παιδικά μου όνειρα. Να γυρίσω με ένα βαν την Ελλάδα με τους συνεργάτες μου και να παίξουμε από το πιο μικρό χωριό μέχρι τις μεγάλες πόλεις. Κάναμε λοιπόν δεκαεφτά συναυλίες, παίξαμε σε χώρους μαγικούς, συναντήσαμε ωραίους ανθρώπους και γνωρίσαμε ακόμα καλύτερα την όμορφη πατρίδα μας. Αυτό θα ήθελα να συνεχίσω και το χειμώνα, να παίξουμε όσο το δυνατόν πιο πολύ, σε όλη την Ελλάδα. Να επικοινωνήσω την δουλειά μου, να παρουσιάσω και κάποιες αγαπημένες μου διασκευές και προς το τέλος της νέας χρονιάς να ξεκινήσω για τον επόμενο μου δίσκο.

Οι εμφανίσεις του ξεκινούν την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στο Σταυρό του Νότου.