Περιζήτητος ο Πέτρος Τατσόπουλος

Περιζήτητος ο Πέτρος Τατσόπουλος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την προηγούμενη Πέμπτη στο «Βήμα 99.5», στην τακτική του εβδομαδιαία εκπομπή στο ραδιοσταθμό του Σταύρου Ψυχάρη, προέβη σε μία... «αποκάλυψη»: πριν από τρεις-τέσσερις μήνες, είπε, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε μια εκπομπή-σχολιαστή στον «105.5 Στο Κόκκινο»!

05 Δεκεμβρίου 2013Αμετροεπής στο λόγο του ο Πέτρος Τατσόπουλος, γνωστό αυτό τοις πάσι. Την προηγούμενη Πέμπτη στο «Βήμα 99.5», στην τακτική του εβδομαδιαία εκπομπή στο ραδιοσταθμό του Σταύρου Ψυχάρη, προέβη σε μία... «αποκάλυψη»: πριν από τρεις-τέσσερις μήνες, είπε, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε μια εκπομπή-σχολιαστή στον «105.5 Στο Κόκκινο»!

Άλα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και διευθυντής προγράμματος σε ραδιόφωνο; Γνωρίζει από FM o κ.Τσίπρας; Φτιάχνει και playlist μήπως; Του αρέσουν και οι Arctic Monkeys;

Το άλλο πρωί ο Κώστας Αρβανίτης, διευθυντής του «105.5 Στο Κόκκινο», στηλίτευσε από αέρος το γεγονός. «Αν ισχύει, είναι unfair» είπε και είχε-έχει απόλυτο δίκιο. Να προσπαθείς να στήσεις ένα ραδιόφωνο και να έρχεται ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος (ως... ιδιοκτήτης) να σου βάζει τρικλοποδιές μοιράζοντας εκπομπές εδώ κι εκεί;

Το «τετΡΑΔΙΟ» το έψαξε λίγο το θέμα. Όχι πως είχαμε-έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον Πέτρο Τατσόπουλο, αλλά οκ, από τη στιγμή που το είπε έτσι δημοσίως, μπορεί και να έλεγε αλήθεια. Του στείλαμε και μήνυμα. Δεν εδέησε να απαντήσει. Μπορεί και να μην το είδε (όπως θα δικαιολογηθεί και αυτό δεν είναι δίκην προθέσεων).
Τέτοια πρόταση λοιπόν δεν υπήρξε. Και σίγουρα όχι πριν από τρεις-τέσσερις μήνες. Πιθανότατα πριν από δύο-τρία χρόνια σε καμία συνάντηση μεταξύ τυρός και αχλάδου να ειπώθηκε απ' έξω απ' έξω κάτι ανάλογο, επ' ουδενί όμως κάτι τέτοιο συνιστά πρόταση συνεργασίας. Εκτός κι αν το «εσύ έχεις λέγειν, θα μπορούσες να κάνεις μία εκπομπή» μετριέται ως κανονική πρόταση, οπότε σε αυτή την πείπτωση όχι μόνο ανεργία δεν θα είχαμε στην Ελλάδα αλλά και... πλεόνασμα (πλεόνασμα!) εργαζομένων.

Είπε και κάτι ακόμα στην ίδια εκπομπή ο Πέτρος Τατσόπουλος για την... πρόταση. «Δεν την αποδέχθηκα γιατί θεωρώ ότι δεν μπορώ να είμαι άνετα σε ένα κομματικό ραδιόφωνο ή μέσα σε μια κομματική εφημερίδα». Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά: κάποιος δεν νιώθει άνετα μέσα στο ραδιόφωνο του κόμματος αλλά νιώθει άνετα μέσα στο ίδιο το κόμμα!

Αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές; Αν θα τον βάλει στα ψηφοδέλτια ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπααα. Όχι τίποτε άλλο, να μην τον κάνει να νιώθει κι άβολα τον συγγραφέα (ο οποίος προσφέρει το βιβλίο του δωρεάν την Κυριακή στο «Πρώτο Θέμα»).