Kρίμα Προκόπη Δούκα

Kρίμα Προκόπη Δούκα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από καιρό λέω ότι σήμερα η εξουσία δεν χρειάζεται να προσφύγει στα άρματα μάχης για να ελέγξει την κοινωνία, σήμερα έχει τα ΜΜΕ και σε ακραίες περιπτώσεις τις δυνάμεις «προστασίας του πολίτη».

05 Δεκεμβρίου 2013Προκόπη Δούκα,

είμαι 57 χρόνων, έχω ζήσει με το Τρίτο Πρόγραμμα στο προσκεφάλι μου (κυριολεκτικά απ' όταν ήμουν 12 χρόνων, μεταφορικά από την εφηβεία και πέρα), ανεχόμουν μια ΕΡΤ καθεστωτική και σιχαινόμουν τα ιδιωτικά κανάλια για πολλούς λόγους, κυρίως όμως επειδή σκοτώνουν τον ανθρώπινο πολιτισμό (γενικά, η κωλοχώρα δεν έχει καμιά σχέση με τον πολιτισμό).

Σ' τα γράφω επειδή η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων σε βλέπει σαν άνθρωπο της τηλεόρασης, το ίδιο ισχύει και για μένα. Από τις 11 Ιουνίου 2013 η «ΕΡΤ των απολυμένων» πραγματοποίησε ένα πραγματικό θαύμα στον χώρο της τηλεόρασης δείχνοντας την κοινωνική δύναμη του μέσου. Σχεδόν πρέπει να ευχαριστούμε τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης γιατί, κλείνοντάς την, απελευθέρωσε την ΕΡΤ από την κομματική «σκλαβιά» και ευχαριστούμε εκ βαθέων τους «απολυμένους της ΕΡΤ» για όσα, μέσα σε τεράστιες δυσκολίες, μας προσέφεραν και συνεχίζουν να μας προσφέρουν.

Από καιρό λέω ότι σήμερα η εξουσία δεν χρειάζεται να προσφύγει στα άρματα μάχης για να ελέγξει την κοινωνία, σήμερα έχει τα ΜΜΕ και σε ακραίες περιπτώσεις τις δυνάμεις «προστασίας του πολίτη». Εσύ και κάποιοι άλλοι ΔΕΝ μας κάνατε την ευχάριστη έκπληξη, διαλέξατε να συνεχίσετε το παιχνίδι της εξουσίας, μιας από τις πιο αποκρουστικές στην σε πολλά εισαγωγικά δημοκρατική και προηγμένη Δύση. Σε θαύμασα, για παράδειγμα, στο αποψινό δελτίο ειδήσεων των έξι, να παρουσιάζεις «αντικειμενικά» τις ειδήσεις στον τομέα της υγείας, το κατεβατό δηλαδή του ανεκδιήγητου Αδωνη.
Κρίμα Προκόπη Δούκα.

Βαγγέλης Κορμπάς
Τρίπολη
Επιστολή στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

update: Αλλάξαμε τη φωτογραφία (του Προκόπη Δούκα) με την οποία φιλοτεχνήσαμε το θέμα επειδή μας είπαν πως είχε δικαιώματα. Τη φωτογραφία την είχαμε πάρει από μία αφίσα που κυκλοφόρησε όταν ο Προκόπης έκανε dj-set σε ένα μπαρ.