Είναι ο «Αθήνα 9,84» το δημοτικό ραδιόφωνο όλων των Αθηναίων;

Είναι ο «Αθήνα 9,84» το δημοτικό ραδιόφωνο όλων των Αθηναίων;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το μοναδικό που μπορούμε να πιστώσουμε στο διευθυντή του Τάκη Καμπύλη είναι το συμμάζεμα που πραγματοποίησε στα οικονομικά του ραδιοσταθμού. Τίποτε περισσότερο. 

06 Δεκεμβρίου 2013
 
Το μοναδικό που μπορούμε να πιστώσουμε στο διευθυντή του Τάκη Καμπύλη (τον υπεύθυνο Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του κ.Καμίνη) είναι το συμμάζεμα που πραγματοποίησε στα οικονομικά του ραδιοσταθμού. Τίποτε περισσότερο. Γιατί κατά τ' άλλα ο «Αθήνα 9,84» έγινε ένας αμιγώς φιλοκυβερνητικός ραδιοσταθμός, κάτι σαν ΔΤ και ΕΔΡ ένα πράγμα. Μία διευθυντική θητεία γεμάτη με αποκλεισμούς και απολύσεις. Ο «Αθήνα 9,84» δεν αποτελεί επ' ουδενί το ραδιόφωνο όλων των δημοτών. Κι ας το πληρώνουν όλοι. Και κάτι άσχετο (ή μήπως σχετικό;): είναι αλήθεια πως καταργούνται με τη νέα χρονιά οι θέσεις του Διευθυντή Σύνταξης και των αρχισυντακτών μια και ο κ.Καμπύλης θέλει άλλη δομή, πιο... ευέλικτη; Ισχύει;
 
Θα υπάρχει νέα χρονιά για τον «Αθήνα 9,84» όμως; Πολλοί αναρωτιούνται. Παράδειγμα: αποφασίστηκε η εξόφληση του μισθού Δεκεμβρίου στους εργαζόμενους να γίνει στο τέλος αυτού του μήνα (αντί στις 15 Ιανουαρίου). Νωρίτερα δηλαδή, πριν αλλάξει η χρονιά. Κι αυτό είναι περισσότερο ανησυχητικό παρά ευχάριστο. Πολλοί φοβούνται μην έχουμε εκκαθάριση στο τέλος του έτους, λουκέτο... Ουδείς μπορεί να πει με ασφάλεια για το τι μέλλει γενέσθαι. Σχέδιο άλλωστε σε αυτήν την κυβέρνηση δεν υπάρχει. Για τίποτε. Το πιο πιθανό είναι να τα διατηρήσουν τα ραδιόφωνα -προεκλογική περίοδος γαρ- αλλά με πολύ μειωμένο κόστος, με τους μισούς εργαζόμενους ας πούμε. Κάτι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για αυξημένα δημοτικά τέλη αν χρειαστεί.
 
Και ο Γιώργος Καμίνης πάντως εκδηλώθηκε υπέρ του «Αθήνα 9,84» χθες, αλλά και ο Γιάννης Μπουτάρης υπέρ της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης «TV 100». «Ο Αθήνα 9,84 δεν είναι μια κλασική δημοτική επιχείρηση και επίσης δεν παρουσιάζει ζημιές» δήλωσε ο κ. Καμίνης. Σωστά. Ούτε η ΕΡΤ είχε ζημιές όμως αλλά την έκλεισαν μέσα σε μία νύχτα. «Είναι απαράδεκτο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος από το κλείσιμο της ΔΕΠΘΕ. Όταν αναλάβαμε το 2010, το κόστος ήταν 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα είναι 3,5. Η ΤV 100 έχει σταματήσει να είναι το λιβανιστήρι του δημάρχου όπως ήταν δυστυχώς πριν» τόνισε και ο κ. Μπουτάρης.