Διονύσης Σαββόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Σάκης Μπουλάς στην «Ακτή Πειραιώς»

Διονύσης Σαββόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Σάκης Μπουλάς στην «Ακτή Πειραιώς»
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Δεχτήκαμε το αυτονόητο, να είναι ο Διονύσης Σαββόπουλος αυτός που θα κατευθύνει το πρόγραμμα, το δεχτήκαμε όλοι, μαζί και ο Σάκης Μπουλάς», έλεγε σοβαρά σοβαρά ο Γιάννης Ζουγανέλης. «Κι αν διαφωνώ, χαζός είμαι να το πω;» απαντούσε ψύχραιμα ο Μπουλάς, χωρίς την παραμικρή σύσπαση του προσώπου του, δίχως υποψία χαμόγελου. Οπως κάνουν οι γνήσιοι χιουμορίστες.

10 Δεκεμβρίου 2013
Επτά-οχτώ χρόνια είχε να μπλέξει με τη «νύχτα» ο Διονύσης Σαββόπουλος και το επιχειρεί ξανά φέτος. Σε ένα από τα κλασικά μαγαζιά της... νύχτας βέβαια, την «Ακτή Πειραιώς», μεσοτοιχία με το «Εναστρον», στο οποίο εμφανίζεται ο Νότης Σφακιανάκης. Εχει καλή παρέα ωστόσο, μια τριάδα πολύ στενών μεταξύ τους φίλων: Γιάννης Ζουγανέλης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Σάκης Μπουλάς. Μαζί θα περάσουν τον χειμώνα φέτος, με την πρεμιέρα να είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου (πήρε μία εβδομάδα παράταση).

 
Κι επειδή θα δεχτώ τα ερωτήματά σας, να σας προλάβω και να σας πω ευθύς εξαρχής πως ο Σάκης Μπουλάς δείχνει μια χαρά στην υγεία του. Καταπονημένος μεν σωματικά, αλλά πάντοτε πνευματώδης και αστείρευτος στις χιουμοριστικές ατάκες του. «Δεχτήκαμε το αυτονόητο, να είναι ο Διονύσης Σαββόπουλος αυτός που θα κατευθύνει το πρόγραμμα, το δεχτήκαμε όλοι, μαζί και ο Σάκης Μπουλάς», έλεγε σοβαρά σοβαρά ο Γιάννης Ζουγανέλης. «Κι αν διαφωνώ, χαζός είμαι να το πω;» απαντούσε ψύχραιμα ο Μπουλάς, χωρίς την παραμικρή σύσπαση του προσώπου του, δίχως υποψία χαμόγελου. Οπως κάνουν οι γνήσιοι χιουμορίστες.

 
Ο Σαββόπουλος αποτελεί φυσικά το επίκεντρο της τετράδας. Λογικό. Και οι υπόλοιποι τρεις τον αντιμετωπίζουν με απόλυτο σεβασμό. «Μας έκανε φέτος την ξεχωριστή τιμή να συνεργαστούμε και να κρατάει αυτός την μπαγκέτα», τόνισε ο Γιάννης Ζουγανέλης. Για να το γυρίσει αμέσως μετά στο... σορολόπ. «Μας είπε κάτι και μας αποδιοργάνωσε, βέβαια. Ηθελε να συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα και κάτι από το έτος Καβάφη». «Με αυτόν τον ποιητή μεγάλωσα κι εγώ», πήρε την πάσα ο Σάκης Μπουλάς, «συνδέθηκα ακόμα περισσότερο με τον Καβάφη όταν άρχισα να καβάφω τα μαλλιά μου».

 
Ο Διονύσης Σαββόπουλος στεκόταν ευθυτενής στη μέση του τραπεζιού. Η χθεσινή συνέντευξη των τεσσάρων πρωταγωνιστών δόθηκε στον χώρο της «Ακτής Πειραιώς». Ο Σαββόπουλος θυμήθηκε τις εποχές που κατέβηκε στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη, θυμήθηκε ένα προφητικό τετράστιχο που του έγραψε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος σε μια χαρτοπετσέτα: «Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας, ποτέ δεν λένε την αλήθεια, ο κόσμος υποφέρει και πεινά κι εσείς τα ίδια παραμύθια».

 
Η παράσταση φέρει τον τίτλο «Γκαγκαντίν», τίτλος εμπνευσμένος από την παλιά αγγλική ταινία της δεκαετίας του 1930 «Gunga Din», στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Κάρι Γκραντ με τον Ντάγκλας Φέρμπανκς Τζ. «Εμείς πάντως το χρησιμοποιούσαμε κάπως αλλιώς, είμαστε η πρώτη γενιά μετά τον πόλεμο του '40 και καθώς παίζαμε, πιτσιρικάδες, φωνάζαμε "γκαγκάν γκαγκάν". Σαν να λέγαμε είμαστε εδώ, είμαστε μαζί, είμαστε αποφασισμένοι», σημείωσε ο Διονύσης Σαββόπουλος. Εξ ου και ο υπότιτλος της βραδιάς, «οι γενναίοι της νύχτας».

 
«Μέσα στα απόνερα του life style χρειάζεται γενναιότητα. Οχι μόνο από εμάς που παίζουμε, αλλά και από τον ίδιο τον κόσμο, να αφήσει την τηλεόραση και να βγει έξω», μας προέτρεψε ο Διονύσης. «Βρισκόμαστε στο κατώφλι ή μιας μεγάλης αλλαγής ή μιας μεγάλης διάλυσης. Ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας είναι τώρα η παραίτηση. Πρέπει να αποτινάξουμε αυτή τη νάρκη από πάνω μας, να αρχίσουμε να... ξεπαγώνουμε, να ζεσταίνουμε την καρδιά και το μυαλό με τη συντροφιά και το τραγούδι. Από το τραγούδι πάντα ξεκινούσαν όλα. Λεφτά δεν υπάρχουν, φίλοι όμως υπάρχουν».

 
Ο Σάκης Μπουλάς έχει δουλέψει ξανά με τον Σαββόπουλο στους «Αχαρνής». «Είναι εξαιρετική η συνεργασία με τον Διονύση, είναι ένας ιδιοφυής άνθρωπος, έχει τον τρόπο του να επικοινωνεί με τους άλλους, αρκεί να καταφέρεις να τον αποκωδικοποιήσεις», είπε. Ο Διονύσης είχε έναν καλό λόγο για όλους. Και για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα -«τα τραγούδια του, τα ζηλεύω και μην τον βλέπετε έτσι, είναι ένας χαρούμενος άνθρωπος παρά το βλοσυρό ύφος που έχει»- αλλά και για τον Γιάννη Ζουγανέλη - «έχει οικείο χιούμορ, είναι όπως στα εκδρομικά λεωφορεία που παίρνει το μικρόφωνο και λέει αστεία ο πιο πλακατζής της παρέας».

 
Το πρόγραμμα θα είναι τρίωρης, τουλάχιστον, διάρκειας. «Δεν αντιμετωπίσαμε καμία δυσκολία στον καταρτισμό του, θα λέμε αγαπημένα μας τραγούδια, αυτά που θέλαμε πάντοτε να ερμηνεύσουμε», συμπλήρωσε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Και αποκάλυψε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, τι τους λέει κατ' ιδίαν ο Γιάννης Ζουγανέλης, όταν δεν είναι μπροστά ο Σαββόπουλος: «Μην ανησυχείτε, όταν θα τον διώχνουμε στο τέλος, θα γίνεται της μουρλής μέχρι το πρωί στο μαγαζί»!


 
Από την Εφημερίδα των Συντακτών
Η φωτογραφία είναι του Μάριου Βαλασόπουλου