Οι γενναίοι της νύχτας (είμαστε εμείς τελικά)

Οι γενναίοι της νύχτας (είμαστε εμείς τελικά)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πόσο κοστίζει η... φιάλη ουίσκι; Πόσο το κρασί; Με παρελκόμενα ή χωρίς; Ο Διονύσης Σαββόπουλος τα ειρωνεύεται όλα αυτά, εντάξει, ας ρωτήσει αν είναι στην «Ακτή Πειραιώς» που (θα) παίζει να του τα εξηγήσουν.

12 Δεκεμβρίου 2013
Τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Γιάννη Ζουγανέλη είχε καλεσμένους στον «Real 97.8» ο Νίκος Χατζηνικολάου. Δεν θα σας πω για τα ίδια και τα ίδια που λέει σε... όλες του τις συνεντεύξεις o Σαββόπουλος. Σαν αυτό: «Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μπορεί να φαίνεται ότι έχει βλοσυρό ύφος, αλλά είναι ευαίσθητος τύπος». Το οποίο μπορείτε να το διαβάσετε κι εδώ άλλωστε μια και το είπε και προχθές στη συνέντευξη τύπου. Ούτε φυσικά για κάτι πολιτικές απόψεις του τύπου, «η οικονομική κρίση είναι ευκαιρία» (και βέβαια είναι ευκαιρία αν μένεις στο Κολωνάκι κι έχεις ένα σωρό χρήματα στην τράπεζα) ή του τύπου «όλοι φταίνε για την κρίση». Σε αυτό το τελευταίο του απάντησε κατάλληλα ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, «πάντως δεν φταίνε εκείνοι που δεν έχουν κυβερνήσει» του είπε. Αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά, θα σας πω βασικά για τις τιμές στο μαγαζί που εμφανίζονται οι τέσσερίς τους (μαζί με τον Σάκη Μπουλά), στην «Ακτή Πειραιώς»

 
Διότι και στον «Real 97.8» αλλά και στη συνέντευξη τύπου το πέρασαν λίγο ξώφαλτσα το θέμα οι καλλιτέχνες. «Είναι μια επιχείρηση η “Ακτή Πειραιώς” που πρέπει να ζήσει 365 ημέρες τον χρόνο, ενώ δουλεύει μόλις 50» είπε ο Γιάννης Ζουγανέλης. «Δίνουμε συναυλίες όλο το καλοκαίρι με 10 ευρώ, ας έρθουν να μας δουν εκεί», επισήμανε και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. «Μόνο στην Ελλάδα παρατηρείται αυτό το γεγονός, να ρωτάει ο κόσμος πόσο κάνει το μπουκάλι, πόσο το ουίσκι και πόσο το κρασί, στο εξωτερικό δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο» επικρότησε και ο Διονύσης Σαββόπουλος, ξεχνώντας μάλλον πως η «Ακτή Πειραιώς» είναι ένας κατεξοχήν τέτοιος χώρος, με τις ξεχωριστές τιμές ανά φιάλη ουίσκι ή κρασί (άλλη τιμή το κόκκινο κρασί, άλλη το λευκό!). Και, το σημαντικότερο, με τη λογική και την αισθητική μιας μεγάλης πίστας και όχι μιας μικρής μουσικής σκηνής.
 
 
Η φιάλη λοιπόν στην «Ακτή Πειραιώς» κάνει 140 ευρώ και σίγουρα δεν «είναι από τις πιο φθηνές» όπως υποστήριξε ο Γιάννης Ζουγανέλης στον «Real 97.8». Αντιθέτως είναι από τις πιο ακριβές. Ας κάνουμε κάποιες συγκρίσεις:
Στις Γραμμές που παίζουν η Γλυκερία και ο Μπάμπης Τσέρτος η φιάλη ουίσκι κάνει € 120.
Στο Aνοδος που παίζει ο Κωστής Μαραβέγιας τις Παρασκευές και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη τα Σάββατα έχει € 120.
Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με το τρίο Μανώλη Μητσιά, Αφροδίτη Μάνου και Γιάννη Μηλιώκα στην παράσταση των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου η φιάλη ουίσκι κοστίζει € 130.
Στο Passport για να δεις τη Νατάσσα Μποφίλιου με μπουκάλι σε τραπέζι θα πληρώσεις € 120.
Στο Σταυρό του Νότου που εμφανίζεται ο Νίκος Πορτοκάλογλου χρειάζεσαι για τη φιάλη € 120.
Και στο Διογένη, τέλος, εκεί όπου εμφανίζονται η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Άλκηστη Πρωτοψάλτη η φιάλη κοστίζει 80 ευρώ (μαζί με τα εισιτήρια όμως), βγαίνει δηλαδή στα 120 ευρώ τουλάχιστον.
 
Όλα (τα άλλα) είναι πιο φθηνά, όπως βλέπετε. Το πιο ακριβό μαγαζί και παρά τις διαβεβαιώσεις των καλλιτεχνών που εμφανίζονται εκεί, αποδεικνύεται η «Ακτή Πειραιώς». Εντάξει, είναι και πολυπρόσωπο το πρόγραμμά της, δεν λέω... Και προφανώς και ωραίο.
Μόνο μία πίστα είναι πιο ακριβή. Το «Έναστρον», μεσοτοιχία με την «Ακτή Πειραιώς». Η φιάλη ουίσκι κάνει 160 ευρώ. Εκεί όπου παίζει ο... Notis Sfakianakis