Ένα album των Pink Floyd που δεν κυκλοφόρησε ποτέ… Η ιστορία του “Household Objects”

Ένα album των Pink Floyd που δεν κυκλοφόρησε ποτέ… Η ιστορία του “Household Objects”
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα από τα album των Pink Floyd που είναι γεμάτο από φυσικούς ήχους τους οποίους όμως ακόμα και ο πιο προσεκτικός ακροατής δεν πρόκειται να προσέξει, είναι το Wish You Were Here. 

16 Δεκεμβρίου 2013
Ένας από τους ήχους που ακόμα και σήμερα αντιγράφεται είναι ο ήχος ποτηριών, το καθένα από αυτά με διαφορετική ποσότητα υγρού, έτσι ώστε να δημιουργούνται διαφορετικές νότες.
Για πάνω από 30 χρόνια τα κουρδισμένα ποτήρια ήταν ότι είχε απομείνει από μια ιδέα για την κυκλοφορία ενός album την οποία είχαν οι Pink Floyd. Το Household Objects. H ιδέα πρωτοδημιουργήθηκε το 1969 και για λόγους που κανείς δεν έμαθε ποτέ εγκαταλείφθηκε λίγο αργότερα….
Οι Pink Floyd άρχισαν να δουλεύουν ένα τραγούδι τους με τον τίτλο Work, το οποίο περιελάμβανε φυσικούς ήχους. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το Atom Heart Mother με το τραγούδι Alan’s Psychedelic Breakfast με τον Alan Styles να τηγανίζει αυγά και μπέικον. Kάπως έτσι άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά η ιδέα της δημιουργίας ενός album εξ ολοκλήρου με φυσικούς ήχους…
 
Ξόδευαν μέρες ολόκληρες προσπαθώντας να δέσουν φυσικούς ήχους από οικιακά αντικείμενα… Μπουκάλια μπύρας, σκίσιμο εφημερίδων, χτύπημα τενεκέδων για να προσομοιώνουν τον ήχο ενός hi – hat… Όλες τις ιδέες τις ηχογραφούσαν και διατηρούσαν κι έναν περιγραφικό κατάλογό τους. Ταυτόχρονα κυκλοφορούσαν μερικά από τα σημαντικότερα albums στην ιστορία της Rock μουσικής όπως το Meddle και το The Dark Side Of The Moon αργότερα. Δυστυχώς ο χρόνος που ξόδευαν οι Pink Floyd σε τέτοιου είδους πειραματισμούς θεωρήθηκε τρομερή καθυστέρηση από την πλευρά των παραγωγών και έτσι άρχισαν οι πιέσεις με αποτέλεσμα μετά την κυκλοφορία του Wish You Were Here η όλη προσπάθεια να εγκαταλειφθεί εντελώς…