It’s party time

It’s party time
Ακολουθήστε μας στο Google news

Φτώχεια, μιζέρια, κρύο, βροχή, στενοχώρια είναι λίγο πολύ το σκηνικό των ημερών. Ένα πάρτυ μας χρειάζεται, ένα πάρτυ που να είναι ξέσπασμα, φαντασμαγορία, ξεγνοιασιά, γεμάτο αλλόκοτες εκπλήξεις, γκάφες, αλκοόλ και χρώμα. Να ξορκίσει την ασχήμια και την εσωτερική σκοτεινιά και να οδηγήσει ένας θεός ξέρει που. 

17 Δεκεμβρίου 2013
Ακριβώς όπως στις παρακάτω ταινίες, όπου ο σκηνοθέτης συνήθως με ένα ατελείωτο, αριστουργηματικό μονοπλάνο καταφέρνει να αποτυπώσει τη λάμψη, την εκρηκτική χαρά, την έκσταση και να τονίσει, διά του αντιθέτου, την εσωτερική θλίψη και παρακμή του εκάστοτε ήρωα.

1. Laurence anyways
 (για την ιστορία της ταινίας, ξεφυλλίστε το photo gallery, τις φωτογραφίες 1 έως 7 - για να δείτε καλύτερα τις φωτογραφίες επιλέξτε το popout image) 
 
2. Η τέλεια ομορφιά (La Grande bellezza)
(φωτογραφίες από 8 έως και 13)
 
3. Το πάρτυ
(φωτογραφίες από 14 έως και 18)
 
Μπόνους: Δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί το πάρτυ στο Πρόγευμα στο Τίφανις, μια από τις σκηνές-σημεία αναφοράς σε ταινία, όπου βλέπουμε ένα συνεχές εξάλεπτο πλάνο που δείχνει όλη την «σαμπανιζέ» ελαφρότητα της ηρωίδας, της ζωής της αλλά και της εποχής(της συγκεκριμένης κοινωνικής τάξης φυσικά). Παρατίθεται η σκηνή σε γιουτούμπι:


 
Συνοπτικά (από τις Cinelisted)
 
1. Laurence anyways
2. Η τέλεια ομορφιά (La Grande Bellezza)
3. Το πάρτυ
bonus: Breakfast at Tiffany’s