Kiss 92.9: 25 χρόνια μόνο με επιτυχίες

Kiss 92.9: 25 χρόνια μόνο με επιτυχίες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αισίως δυόμισι δεκαετίες λειτουργίας, έκλεισε σήμερα ένα από τα ιστορικότερα ξένα ραδιόφωνα στον αέρα της πόλης.

01 Μαΐου 2018
Την Πρωτομαγιά του 1993 ξεκίνησε τις εκπομπές του o Kiss FM 909, στην θέση του Nobel FM. Ήταν προϊόν σύμπραξης μεγάλων ονομάτων του ραδιοφώνου τότε, στο πρόγραμμα αλλά και μετοχικά. Ο -τωρινός ιδιοκτήτης- Παναγιώτης Κωστάκης, ο Γιώργος Πολυχρονίου, ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος και ο Ίζυ Κουτιέλ ήταν ανάμεσα στους πρωτεργάτες του εγχειρήματος. 
 
 
Ο Kiss FM πρωτοπόρησε αρκετές φορές. Ήταν ο πρώτος ραδιοσταθμός που εξέπεμψε με RDS, ενώ υπήρξε από τους πρώτους που βγήκαν πειραματικά στην ψηφιακή ραδιοφωνική μπάντα, προτού αυτή γίνει γνωστή στην Ελλάδα, την περασμένη δεκαετία. Είχε έντονη παρουσία στην Θεσσαλονίκη, με τον Kiss 90.8 -νυν Zoo Radio- και τον Kiss 87.6 -νυν Λαϊκός FM- αλλά και ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών στην περιφέρεια.
 
 
Στην αρχή ήταν ένα νεανικό μουσικό ραδιόφωνο, έχοντας συνεργασία με «μεγαθήρια» της τότε μουσικής βιομηχανίας όπως το MTV και το Ministry of Sound, αναμεταδίδοντας live μεγάλα μουσικά events όπως τα Grammys και τα Brit Awards. Με την πάροδο των χρόνων όμως η αρχική του ομάδα διασπάστηκε. Κάποιοι συνέχισαν στον Kiss, κάποιοι άλλοι μετακινήθηκαν ομαδικώς στον -νεοσύστατο τότε- Athens DeeJay 95.2.
 
 
Το 2001 με την αναδιανομή των συχνοτήτων μετακινείται στους 92.9, με τον παλιό του δίαυλο να καταλήγει το Τρίτο Πρόγραμμα. Τρία χρόνια αργότερα αλλάζει ρότα και από το νεανικό ρεπερτόριο πάει στο πιο «adult», εντάσσοντας και επιτυχίες παλιότερων δεκαετιών, δυναμώνοντας το ήδη καλό brand name του. Κατά καιρούς έχει βγάλει στον αέρα και διάφορα «παρακλάδια» του με μεγάλη επιτυχία, όπως ο dance NRG 105.5 και ο πιο νεανικός Hot FM 104.6.
 
Από το e-tetRadio ευχές για ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση.