«Οι προκάτ μουσικές playlists δεν έχουν θέση στο σταθμό»

«Οι προκάτ μουσικές playlists δεν έχουν θέση στο σταθμό»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Νίκος Σβέρκος μιλάει στο e-tetRadio για τον 105.5 Στο Κόκκινο ο οποίος, από σήμερα, εκπέμπει με νέο πρόγραμμα.

21 Μαΐου 2018

Μας λέει λοιπόν πως ο 105,5 Στο Κόκκινο ξεκαθάρισε εξαρχής πως οι προκάτ μουσικές playlists, που έρχονται έτοιμες από εταιρίες, δεν έχουν θέση στο πρόγραμμά του επειδή υποτιμούν τους ακροατές και τους παραγωγούς του. «Τέτοιες λίστες δεν θα ακουστούν ποτέ στο ραδιόφωνό μας, ακόμα και αν αυτό έχει κόστος διαφόρων ειδών», εξηγεί.

Δεν θα αλλάξεις πράγματα στο σταθμό όμως;
Ένα ραδιόφωνο πρέπει όμως διαρκώς να αλλάζει, ώστε να υπηρετεί καλύτερα τις δύσκολες αρχές του. Ήδη από σήμερα το πρόγραμμά του είναι ανανεωμένο και περιλαμβάνει πλήθος δημοσιογράφων και παραγωγών, έχουμε τους περισσότερους από κάθε άλλο ραδιόφωνο στην Ελλάδα. Αλλαγές λοιπόν πάντα θα υπάρχουν.

Ποιες μουσικές αποκλείονται από τη συχνότητα;
Για να απαντήσω, αντιστρέφω το ερώτημα: Τι μουσική θα ακούγεται στο σταθμό; Απαντώ: ποιοτική μουσική χωρίς στεγανά. Προσφεύγω στους μουσικούς παραγωγούς του ραδιοφώνου μας, για την ομάδα των οποίων δηλώνω υπερήφανος. Μαζί μας καθημερινά είναι πλέον ο Ιλάν Σολομών, ο άνθρωπος που με άξονα την τζαζ έχει γαλουχήσει χιλιάδες ακροατές με ποιοτική μουσική. Εδώ παραμένει ο βαθύς γνώστης της ελληνικής μουσικής Αλέξης Βάκης, ο «παγκόσμιος» Μάνος Τζανακάκης, η κινητή εγκυκλοπαίδεια Νίκος Πετρουλάκης, η αμετάκλητα ανατρεπτική Θέκλα Τσελεπή. Τα Σαββατοκύριακα, ο πολυσχιδής Γιάννης Θ. Πετρίδης, οι ριζοσπάστες Στυλιανός Τζιρίτας και Χάρης Συμβουλίδης (που θα φέρνουν και «ζωντανές» εκπλήξεις), ο μοναδικός (δεν χρειάζονται άλλα λόγια) Χρήστος Δασκαλόπουλος, ο καλλιτεχνικά ταξικός Θανάσης Μήνας και ο Αντώνης Φράγκος, που θα επιμελείται μια σειρά με δίσκους – σταθμούς. Εδώ και ο Σταμάτης Κραουνάκης. Πρέπει εδώ να σημειώσω πως όλοι όσοι βρίσκονται πίσω από τα μικρόφωνα είναι ποικιλότροπα καλλιεργημένοι. Σπάμε δηλαδή τον κανόνα περί απόστασης του ενημερωτικού από τον ψυχαγωγικό τομέα.

 Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του σταθμού