Σιγά μην... ανατρέψουν το «Survivor» για τις ανέκδοτες συνεντεύξεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ

Σιγά μην... ανατρέψουν το «Survivor» για τις ανέκδοτες συνεντεύξεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Αλέξης Παπαχελάς παρουσιάζει και τηλεοπτικά στον ΣΚΑΪ τις ανέκδοτες συνεντεύξεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

01 Ιουνίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

«Κωσνταντίνος Μητσοτάκης: Η ιστορία με τα δικά του λόγια» είναι ο τίτλος της ντοκιμαντερίστικης παραγωγής που θα μεταδώσει το κανάλι του Φαλήρου αυτή τη Δευτέρα (4/6) μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Μόλις τελειώσει δηλαδή το ριαλιτοπαίχνιδο του καναλιού, το«Survivor». Γι αυτό και θα πρέπει να κάνουμε τους…. νυχτοφύλακες για να παρακολουθήσουμε τις ανέκδοτες συνεντεύξεις του Α. Παπαχελά με τον Κ. Μητσοτάκη που όποια διαφωνία κι αν έχεις, όπως και να το κάνουμε, έχουν μια… ιστορική αξία. 

Το επισημαίνουν και τα στελέχη του ΣΚΑΪ στη σχετική ανακοίνωση αλλά δεν θα… ανατρέψουν και το πρόγραμμα με το πολύωρο «Survivor» γι’ αυτό το λόγο! Πρώτα το ριάλιτι και μετά αν βρεθεί χρόνος εκεί μετά τα μεσάνυχτα βάζουν και κάτι που όπως λένε οι ίδιοι έχει...  «ανεκτίμητη ιστορική καταγραφή»!
 
Όπως σημειώνουν λοιπόν τα στελέχη του καναλιού του Φαλήρου σε σχετικό δελτίο Τύπου πρόκειται «για το πρώτο μέρος ενός ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων που περιλαμβάνει μια ανεκτίμητη ιστορική καταγραφή, τις αφηγήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του τελευταίου της γενιάς των μεγάλων ηγετών, που σημάδεψε τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα επί επτά δεκαετίες. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλάει στον Αλέξη Παπαχελά, για όλα τα ζητήματα της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, τα οποία έζησε ως πρωταγωνιστής, υπό τον όρο να δημοσιοποιηθούν μόνο μετά τον θάνατό του».

Στο πρώτο μέρος, ξετυλίγει το «συναρπαστικό αφήγημα της πορείας του, από τη συμβολή του στην αποφυγή του Εμφυλίου στηνΚρήτη το 1943, την πρώτη είσοδό του στη Βουλή το 1946, τη γνωριμία του με τον εκδότη της «Ελευθερίας» Πάνο Κόκκα και τηναντιπαλότητά του με τον Δημήτρη Λαμπράκη, την πρώτη του υπουργοποίηση, την γνωριμία του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τη σχέση του με τον Γεώργιο Παπανδρέου, μέχρι την νίκη του Εθνικού Συναγερμού και την πρωθυπουργοποίηση του Στρατάρχη Παπάγου. Μιλάει επίσης για τα παρασκήνια της εποχής, τα ρουσφέτια, τον ρόλο του Τύπου και των Εκδοτών, το ρόλο του Παλατιού και των Αμερικανών».