Αυτοκτόνησε στα 61 του χρόνια ο διάσημος σεφ του CNN Αντονι Μπουρντέν

Αυτοκτόνησε στα 61 του χρόνια ο διάσημος σεφ του CNN Αντονι Μπουρντέν
Ακολουθήστε μας στο Google news

Νεκρό στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του τον βρήκε ο Ερίκ Ριπέρ, Γάλλος σεφ και στενός του φίλος.

08 Ιουνίου 2018

Ο ταλαντούχος σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής σειράς εκπομπών σε διαφορετικούς τόπους, γεύσεις, συνδυασμούς, έβαλε τέλος στη ζωή του στα 61 χρόνια του. Το CNN σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «με εξαιρετική θλίψη μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το θάνατο του φίλου και συναδέλφου μας, Άντονι Μπουρντέν […] Η αγάπη του για τη μεγάλη περιπέτεια της ζωής, για τους νέους φίλους, το καλό φαγητό και ποτό και οι αξιοθαύμαστες ιστορίες του κόσμου που μας αφηγήθηκε τον έκαναν έναν μοναδικό παραμυθά, τα ταλέντα του οποίου δεν έπαψαν να μας εκπλήσσουν και θα μας λείψουν πάρα πολύ».

Ο Άντονι Μπουρντέν είχε δημιουργήσει επεισόδια στις εκπομπές με γεύσεις και τόπους και από τη χώρα μας. Τώρα, ήταν στη Γαλλία και έκανε γυρίσματα για ένα νέο επεισόδιο της βραβευμένης σειράς του στο CNN. Παράλληλα ήταν και υπεύθυνος γνωστού εστιατορίου του Μανχάταν,

Γεννήθηκε το 1956 στη Νέα Υόρκη το 1956 και είχε γαλλική καταγωγή από τον πατέρα του, τον Πιερ Μπουρντέν. Ο παππούς του μετοίκησε στη Νέα Υόρκη από τη Γαλλία λίγο μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Αντονι Μπουρντέν μεγάλωσε στην περιοχή Λεόνια του Νιου Τζέρσι και είχε σπουδάσει στο Englewood School for Boys. Μετέπειτα πήγε στο κολέγιο Vassar, το οποίο παράτησε, δυο χρόνια μετά για να πραγαμτοπποι΄σηει το όνειρό του, να γίνει δηλαδή σεφ, στο Culinary Institute of America, από το οποίο αποφοίτησε το 1978. Ο δημοφιλής σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής ήταν παντρεμένος με την Oτάβια Μπούσια με την οποία είχε και μία κόρη.