ΕΣΗΕΑ εναντίον ΠΟΣΠΕΡΤ και τούμπαλιν

ΕΣΗΕΑ εναντίον ΠΟΣΠΕΡΤ και τούμπαλιν
Ακολουθήστε μας στο Google news

Και όλα αυτά για την εισβολή στο στούντιο της ΕΡΤ του συνδικαλιστή Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

13 Ιουνίου 2018

Καταρχάς ιδού τη λέει η ΕΣΗΕΑ καταδικάζοντας τη συμπεριφορά του Π. Καλφαγιάννη: «Αποδοκιμάζει κάθε είδους επιθετική και αμετροεπή συμπεριφορά, που δεν συνάδει με τον πολιτισμό που επιθυμούμε να υπάρχει στους χώρους εργασίας. Τα γεγονότα αυτά, πλήττουν το δημοσιογραφικό επάγγελμα και το κύρος της ΕΡΤ. Η ΕΣΗΕΑ θα υπερασπιστεί την ελευθερία του δημοσιογραφικού έργου από αυτόκλητους τιμητές».

Και αναφέρεται ειδικά για τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ: «Δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του αγωνιστικότερο όλων, τιμητή των πάντων και να θίγει με τέτοιο αλαζονικό τρόπο τη δημοσιογραφική εργασία καθώς και την λειτουργία της Ενημέρωσης του Δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Είναι ένας ρόλος που δεν του έχει δοθεί από κανέναν. Δεν γνωρίζουμε από πού αντλεί την επηρμένη συμπεριφορά του. Ζητούμε από τη Διοίκηση της ΕΡΤ να προστατέψει την άσκηση του δημοσιογραφικού έργου από τέτοιου είδους αυταρχικές συμπεριφορές».

Η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ ήταν άμεση: «Η ΕΣΗΕΑ, ακολουθώντας τη δεοντολογία του Γεωργιάδη καταδίκασε τη δήθεν αμετροεπή συμπεριφορά του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, χωρίς να κάνει τον κόπο να διασταυρώσει την αλήθεια του περιεχομένου της "καταγγελίας" της συναδέλφου τους, όταν μάλιστα γνώριζαν ότι υπήρχαν αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες συνάδελφοι τεχνικοί δημοσιογράφοι κ.α μπροστά στο "επεισόδιο". Αν τηρούσαν στοιχειωδώς τη δημοσιογραφική δεοντολογία θα μάθαιναν ότι το μόνο που έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ ήταν να υπερασπιστεί την ελευθερία της έκφρασης ενός συναδέλφου μας δημοσιογράφου, την οποία λογόκρινε "στον αέρα" η καταγγέλλουσα φίλη τους».

Και συνεχίζει σε αυθεντικό ύφος Παναγιώτη Καλφαγιάννη; «Όταν λοιπόν μια "τηλεπερσόνα" ποδοπατά συνεχώς στον αέρα, την ελευθερία έκφρασης ενός άλλου δημοσιογράφου, επειδή έκανε το "έγκλημα" την ημέρα της μαύρης επετείου να αναφερθεί με πέντε λέξεις στην 11 Ιουνίου του 2013, η ΕΣΗΕΑ αντί να την επαναφέρει στη "δημοσιογραφική τάξη", στρέφεται εναντίον εκείνου που υπερασπίστηκε το θύμα της αλαζονείας της».

Και καταλήγουν με κάτι για το οποίο έχουν δίκιο: «Τέλος, αφού δείχνουν τόσο ενδιαφέρον για το κύρος της ΕΡΤ, που πρόσφατα διέσυραν, περιμένουμε τουλάχιστον στο μέλλον να δούμε τις ανακοινώσεις τους στις οποίες θα καταδικάζουν τις χυδαιότητες, τις ύβρεις, τα ψέματα που έχουν διατυπωθεί εναντίον της δημόσιας τηλεόρασης όπως και τα πογκρόμ εναντίον των εργαζομένων που διαρκώς προαναγγέλλει η ΝΔ».