Κατέβασε το σήμα του SBC TV η DIGEA

Κατέβασε το σήμα του SBC TV η DIGEA
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στη διακοπή μετάδοσης του σήματος του τηλεοπτικού σταθμού SBC TV γνωστοποιεί ότι προχώρησε η Digea.

20 Ιουνίου 2018

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι εφαρμόζει σχετική απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που εκδόθηκε την 1η Ιουνίου 2018. Η Ανεξάρτητη Αρχή είχε απορρίψει αίτηση του SBC να συνεχίσει να εκπέμπει ως κανάλι περιφερειακής εμβέλειας καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στους νομίμως λειτουργούντες.

Στην ανακοίνωσή της η DIGEA σημειώνει:

«Διευκρινίζεται ότι η DIGEA προχώρησε στην υλοποίηση Απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) σχετικά με τον τηλεοπτικό σταθμό SBC TV. 
Ειδικότερα, η ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική αρχή με την υπ. αρ. 62/2018 Απόφασή της, η οποία εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε την 1η Ιουνίου 2018 (ΑΔΑ: ΩΖΞ9ΙΜΕ-ΜΞ2), απέρριψε  την υπ. αρ. πρωτ. 2814/16.5.2018 αίτηση της εταιρείας με την επωνυμία «SBC TV ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» για τη διατήρηση του υφισταμένου καθεστώτος λειτουργίας του τηλεοπτικού́ σταθμού́ SBC TV, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στους νομίμως λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας. Κατόπιν τούτου και με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, η DIGEA είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει την απόφαση του Ε.Σ.Ρ. για τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, βάσει της οποίας δεν επιτρέπεται η εξακολούθηση μετάδοσης του προγράμματός του.
Ειδικότερα, η ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική αρχή με την υπ. αρ. 62/2018 Απόφασή της, η οποία εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε την 1η Ιουνίου 2018 (ΑΔΑ: ΩΖΞ9ΙΜΕ-ΜΞ2), απέρριψε  την υπ. αρ. πρωτ. 2814/16.5.2018 αίτηση της εταιρείας με την επωνυμία «SBC TV ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» για τη διατήρηση του υφισταμένου καθεστώτος λειτουργίας του τηλεοπτικού́ σταθμού́ SBC TV, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στους νομίμως λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας. Κατόπιν τούτου και με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, η DIGEA είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει την απόφαση του Ε.Σ.Ρ. για τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, βάσει της οποίας δεν επιτρέπεται η εξακολούθηση μετάδοσης του προγράμματός του».