To μυστικό δείπνο που αποκαλύπτει η «Εστία»

To μυστικό δείπνο που αποκαλύπτει η «Εστία»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πρωτοσέλιδο σήμερα στην εφημερίδα μία μάζωξη «σε διαμέρισμα του ιστορικού κέντρου των Αθηνών».

17 Μαρτίου 2021

Οικοδεσπότης, σύμφωνα με την «Εστία», «γνωστός σοβαρός μηντιάρχης των κοινωνικών δικτύων». Ποιος να είναι άραγε;

Επίτιμος προσκεκλημένος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και, «μεταξύ των ολίγων συνδαιτυμόνων ήταν επίσης ο επίσης πασίγνωστος ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού, κύριος Ιωάννης Αλαφούζος».

Γράφει η εφημερίδα:

«Το μενού είχε βεβαίως πανδημία, ελληνοτουρκικά, απόδοση Κυβερνήσεως, αλλά όπως είναι φυσικό οι αμφιτρύωνες ενδιαφέροντο τα μέγιστα για το κλασσικό ερώτημα: υπάρχει περίπτωσις διεξαγωγής πρόωρων εκλογών; Το ερώτημα ετέθη κάποια στιγμή στον Πρωθυπουργό, όχι πάντως από τον κύριο Αλαφούζο όπως καταφέραμε να μάθουμε».

«Ο κύριος Μητσοτάκης δεν είχε πολλά περιθώρια. Οι πρόωρες εκλογές είναι ένα εξαιρετικό προνόμιο πού επιφυλάσσει το Σύνταγμα στον Πρωθυπουργό για λόγους εξαιρετικής εθνικής σημασίας, και ακόμη και να τις έχει στο μυαλό του ως λίαν εξαιρετικό ενδεχόμενο δεν θα τις απεκάλυπτε ποτέ στο πλαίσιο ενός ιδιωτικού ανεπισήμου δείπνου. Ακόμη και αν σε αυτόν μετείχαν άνθρωποι εμπιστοσύνης του, φημισμένοι και δοκιμασμένοι για την εχεμύθειά τους. “Εκλογές να κάνω για ποιο λόγο; Ο Τσίπρας έχει αποδειχθεί ότι είναι... πελάτης μας! Γιατί να το ρισκάρουμε, να τον κατανικήσουμε και να βρεθούμε στο μέλλον απέναντι νέου αντιπάλου;” ήταν το επιχείρημα τού Πρωθυπουργού για την απόρριψη κάθε σεναρίου διεξαγωγής εκλογών».