477 tweets αρνητικά (99,79%), ένα (1) tweet ουδέτερο (0,21%)

477 tweets αρνητικά (99,79%), ένα (1) tweet ουδέτερο (0,21%)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η περιπέτεια μίας είδησης Νο 4: το Twitter.

08 Απριλίου 2021

 

Η περιπέτεια μίας είδησης Νο 1 - part 1 (---  Την πρώτη ημέρα είδαμε τις εφημερίδες.

Η περιπέτεια μίας είδησης Νο 2 - part 2 (---  Τη δεύτερη ημέρα είδαμε πως έπαιξε η είδηση με την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.

Η περιπέτεια μίας είδησης Νο 3 - part 3 (---  Την τρίτη ημέρα είδαμε πως έπαιξαν την είδηση τα κεντρικά δελτία ειδήσεων την ημέρα της παραίτησης 

Τα περισσότερα από τα στοιχεία που παρουσιάζουμε προέρχονται από διπλωματική εργασία μεταπτυχιακού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

________________________________________

 

part 4 - part 4 - part 4 - part 4 - part 4

Το πρώτο tweet καταγράφηκε στις 28/11/2019 από την ομογενειακή ιστοσελίδα kalaminet. H ανάρτηση έγραφε: «Ο υφυπ. Εξωτερικών Διαματάρης από ποιο… “Columbia” πήρε “πτυχίο”;;; Προς άπαντες...”» και «ταγκάρονται» ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, οι εφημερίδες Πρώτο Θέμα, Καθημερινή, ο skai.gr, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Τέρενς Κουίκ, ο Άδωνις Γεωργιάδης και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η διάδραση αρχίζει την 1 Δεκεμβρίου 2019 καταγράφονται 197 tweets και ολοκληρώνεται στις 5 Δεκεμβρίου 2019 με τα tweets να εκτοξεύονται στα 5.627.

Αριθμητική καταγραφή των retweets από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου 2019. Βρέθηκαν συνολικά 11.678 retweets

Η κατανομή των συνολικών retweets ξεκινά την 1 Δεκεμβρίου με 163 και εκτοξεύεται στις 5 Δεκεμβρίου με 4.176 retweets.

Η πεντάδα των λέξεων που χρησιμοποίησαν περισσότερο οι χρήστες του twitter για την υπόθεση Διαματάρη:


Η λέξη «πτυχιο» εμφανίζεται τις περισσότερες φορές καθώς αυτό ήταν και το θέμα που προέκυψε με τον Αντώνη Διαματάρη: η έλλειψη πτυχίου-μεταπτυχιακού τίτλου και η ψευδής αναφορά τους στο βιογραφικό του.

Η λέξη «μητσοτακη» έρχεται δεύτερη σε εμφάνιση και καταδεικνύει πως στα tweets τους οι χρήστες έβαλαν ψηλά στο στόχαστρο τους και τον πρωθυπουργό, επιλογή του οποίου ήταν ο Διαματάρης.

Η λέξη «εξωτερικων» αφορά στο υπουργείο που είχε οριστεί να υπηρετεί ως υφυπουργός.

Η λέξη «columbia» αφορά στο εκπαιδευτικό ίδρυμα από το οποίο υποτίθεται ότι είχε πάρει πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Η λέξη «υφυπουργος» παραπέμπει στην κυβερνητική του ιδιότητα.

Η γλώσσα που χρησιμοποίησαν οι χρήστες του Twitter ήταν συντριπτικά αρνητική σε βάρος του Διαματάρη και συγκεκριμένα βρέθηκαν:

- 477 tweets με αρνητικό περιεχόμενο (ποσοστό 99,79%)
- Μόλις ένα (1) tweet με ουδέτερο περιεχόμενο (ποσοστό 0,21%)
Η ουδέτερη γλώσσα προερχόταν από λογαριασμό μέσου ενημέρωσης (politis_online).

Το tweet του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη (@KostasVaxevanis) κατέγραψε 385 retweets: «Μία καθαρίστρια καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλακή γιατί δεν είχε απολυτήριο δημοτικού. Ο εκλεκτός Μητσοτάκη #Διαματαρης παραμένει υπουργός παρότι έχει πει ψέματα ότι ήταν κάτοχος μεταπτυχιακού από το Columbia. Βρες το λάθος».

30 retweets κατέγραψε το tweet του @tetRadio που καυτηρίαζε τη στάση των παραδοσιακών ΜΜΕ επισημαίνοντας ότι «θάβουν» την είδηση: «Χέρι-χέρι κυβέρνηση & ΜΜΕ θάβουν τη ντροπή #Διαματάρης. Μόνο 1 αρθρογράφος της φιλελεύθερης πλευράς την κατέκρινε (Δημητρολόπουλος ΝΕΑ). Ουδείς άλλος τόλμησε. Ποιο Protagon; ΝΕΑ και Φιλελεύθερος δεν έχουν καν την είδηση. Και η Καθημερινή, ένα ταπεινό μονόστηλο. Πού χάθηκαν όλοι;».

27 retweets κατέγραψε το tweet της @_Lila_Pause_ η οποία έγραφε (δεν ζει πια η κοπέλα, δυστυχώς): «Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά αν δεν έχεις πάρει πτυχίο για οποιοδήποτε λόγο μπορείς να το επικαλείσαι ως σπουδές στο βιογραφικό σου; Θα τρελαθώ με δαύτους!!! #Διαματαρης».

19 retweets κατέγραψε το tweet του Sharkαστικός που έγραψε: «Πάω από βδομάδα προσκυνηματική εκδρομή με τα ΚΑΠΗ Άνω Δραπετσώνας στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, και με την ευκαιρία θα συμπληρώσω στο βιογραφικό μου ότι έκανα το 2019 μάστερ στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και διδακτορικό στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ #Διαματαρης».