Υποβολείς, ακροδεξιά «φίδια» και συνδικαλιστικοί «αρουραίοι»

Υποβολείς, ακροδεξιά «φίδια» και συνδικαλιστικοί «αρουραίοι»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Υποβολείς, ακροδεξιά «φίδια» και συνδικαλιστικοί «αρουραίοι»

12 Απριλίου 2021

«Το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και οι δόλιοι υπαινιγμοί ορισμένων εκδοτών». Αυτά λέει το άρθρο του Σταύρου Καπάκου, Γενικού γραμματέα Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ και προέδρου Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ: «Ποιοι και γιατί κρύβονται πίσω από την επίθεση στον ΕΔΟΕΑΠ» από τη σημερινή «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στο άρθρο του ο Σταύρος αναφέρεται σε διάφορα σημεία του στο Documento και τον Κώστα Βαξεβάνη. Σταχυολογούμε:

* Το documentonews, συνεχίζει τον «οίστρο» του για τις εύλογες, όχι όμως σκόπιμες παραλείψεις του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, εκείνου του προεδρείου που ήταν στα δικαστήρια όταν χρειάστηκε να υπερασπιστεί η ελευθεροτυπία του εκδότη του.
* Κάτι για τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, κύριε Βαξεβάνη. Εύγε για τα ρεπορτάζ, όταν είναι ρεπορτάζ, ντροπή για τη μονομέρεια, τις εμμονές και τους κίτρινους υπαινιγμούς που δεν με αγγίζουν. Ειδικά εσείς, αλλά και ο υποβολέας, το γνωρίζετε καλά. Ημουν πάντα μάχιμος, υπηρέτησα την αυτονομία της ενημέρωσης, δεν ήμουν και δεν θα γίνω υπηρετικό προσωπικό της (παρα)εξουσίας.
* Οταν τα (ακρο)δεξιά «φίδια» και οι συνδικαλιστικοί «αρουραίοι» τους οποίους «αξιοποιείτε» θα σας δαγκώσουν, η ασημαντότητά μου θα είναι πάλι εκεί για να στηρίξει την ελευθεροτυπία. Η στάση μου, όπως έκανα σε όλη μου τη ζωή, είναι στάση αρχής. Δεν τσαλαπατώ τις αρχές μου υπό το βάρος της πικρίας που προκαλείται από αστήριχτους υπαινιγμούς.

Ιδού και η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη - σταχυολογούμε και πάλι:

* Σε ό,τι αφορά προσωπικές αναφορές του Καπάκου στο πρόσωπό μου. Κατ’ αρχήν μπερδεύει τον εαυτό του με μια συνδικαλιστική παράταξη. Όχι δεν αποτελεί ο ίδιος την παράταξη. Σε αυτή ανήκουν εκατοντάδες μέλη ακόμη τα οποία είναι με τα μαλλιά στα χέρια, με όσα αποκαλύπτονται. Στην παράταξη αυτή ανήκουν και δημοσιογράφοι του Documento οι οποίοι έκαναν τις αποκαλύψεις. Καλά θα κάνει λοιπόν να αφήσει τις εργολαβίες.
* Δεν με αφορούν τα υπονοούμενα για τους υποβολείς και τα ακροδεξιά φίδια. Δεν ξέρω τι εννοεί και μάλλον πηγάζουν από τη δική του εμπειρία της πολιτικής των συμμαχιών.
* Για μένα και νομίζω για κάθε δημοσιογράφο, το θέμα είναι το πώς λειτουργεί η ΕΣΗΕΑ. Και το συμπέρασμα είναι πως λειτουργεί ως γραφειοκρατικός μηχανισμός, που δεν έχει καμιά σχέση με όσα συμβαίνουν στη δημοσιογραφία.
* Ας αφήσουν τα περί στήριξης σε ώρα ανάγκης, γιατί δεν υπήρξε καμία στήριξη, αλλά προκλητική εγκατάλειψη των δημοσιογράφων του Documento σε συνεργασία με τα «ακροδεξιά φίδια».
* Τώρα σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, δηλαδή τους αυτοπροσδιορισμούς του Σταύρου Καπάκου, δε μου πέφτει λόγος. Μπορεί ο καθένας να θεωρεί τον εαυτό του όπως θέλει με προσδιορισμό χιλίων επιθέτων. Κρινόμαστε από τη ζωή και την πιάτσα.