Πάντοτε συγκλονιστικός ο Αντονι Χόπκινς

Πάντοτε συγκλονιστικός ο Αντονι Χόπκινς
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πρέπει να δείτε το «The Father», δίκαιο το Οσκαρ.

26 Απριλίου 2021

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Το «The Father», όπως γράφαμε προ ημερών εδώ, έκανε πρεμιέρα στο Sundance Festival στις 27 Ιανουαρίου πέρυσι αλλά τώρα βγαίνει στις αίθουσες. Κανονικά από τις 6 Απριλίου στην Ευρώπη, αν και στην Αμερική πάει για τον Ιούνιο. Οπως και στην Ελλάδα που είναι προγραμματισμένη για τα θερινά σινεμά. Η σκηνοθεσία είναι του Florian Zeller και παίζουν στους δύο βασικούς ρόλους, ο μέγας Anthony Hopkins και η Olivia Colman, ο πατέρας και η κόρη.

Ε λοιπόν, αν και το θεωρούμε πάντοτε αναμενόμενο πως η ερμηνεία του Χόπκινς θα είναι σπουδαία, δεν παύει ούτε στιγμή να μας εκπλήσσει. Ελεγα εντάξει, Χόπκινς είναι αυτός, καλή θα είναι η ερμηνεία του. Είναι όμως συγκλονιστικός. Εδώ παίζει έναν άνθρωπο που έχει γεροντική άνοια κι εμείς παρατηρούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια. Είναι πολύ σοκαριστικό. Το Οσκαρ στον Χόπκινς είναι δίκαιο, ο άνθρωπος είναι στην ταινία αυτή το κάτι άλλο. Υποκλινόμαστε. 

Το φιλμ αξίζει ούτως ή άλλως και, σημειώστε, το μοντάζ που ήταν υποψήφιο για Οσκαρ έφερε την υπογραφή του Γιώργου Λαμπρινού.

To κομμάτι που στοιχειώνει την ταινία, είναι το παρακάτω.