Συνηθίζονται τα νούμερα των νεκρών από covid-19;

Συνηθίζονται τα νούμερα των νεκρών από covid-19;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το καλύτερο πρωτοσέλιδο της ημέρας, από τη «Δημοκρατία» .

26 Απριλίου 2021

Σπάσαμε το ψυχολογικό όριο των 10 χιλιάδων νεκρών από covid-19 και η «Δημοκρατία» είναι η μόνη εφημερίδα που το αναφέρει, σήμερα, πρωτοσέλιδα.
Εντυπωσιακό που δεν υπάρχει αναφορά οπουδήποτε αλλού.

«Ασχέτως με τη γνώμη που έχει κανείς για την εφημερίδα, το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο και εύστοχο δημοσιογραφικά είναι και ευπρεπές απέναντι στους ανθρώπους που θρηνούν» έγραψε στο Twitter, σωστά, ο Γιάννης Αλμπάνης.

«10.007 θάνατοι δεν είναι επιτυχία!» λέει στο κύριο άρθρο της κι επισημαίνει:
Έσπασε το φράγμα των 10.000 νεκρών από κορονοϊό. Όλες οι υποσχέσεις, οι διαβεβαιώσεις, τα μέτρα αλλά και -πάνω απ’ όλα- οι θυσίες των πολιτών πήγαν στράφι. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης των «αρίστων», και μαζί της των επιτροπών των «ειδικών», μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και βρέθηκαν ελλιποβαρείς: 10.007 Έλληνες πέθαναν και για αυτούς τους θανάτους απαιτούνται εξηγήσεις… Στο διάγγελμα του Οκτωβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για «ψεκασμένους» και είχε τονίσει την ανάγκη να έχουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς: «Αν χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στους ειδικούς, θα υπακούσουμε πιο εύκολα στα κελεύσματα των εύκολων και απλοϊκών συνθημάτων. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους λίγους “ψεκασμένους”. Αλλά και σε εκείνους που δικαιολογημένα είναι κουρασμένοι από αυτή την πολύμηνη περιπέτεια». Κατά έναν ιδιαίτερα ειρωνικό τρόπο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, νομοθετώντας το κατάπτυστο ακαταδίωκτο των μελών των επιτροπών για τον κορονοϊό, δακτυλοδείχνει τους ειδικούς ως υπαιτίους και των θανάτων και των λοιπών δεινών που έπληξαν τη χώρα λόγω της πανδημίας.