Ο Economist για τον Τύπο στην Ελλάδα

Ο Economist για τον Τύπο στην Ελλάδα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το άρθρο-κόλαφος του περιοδικού για τη δημοσιογραφία στη χώρα μας.

23 Μαΐου 2021

«Εάν οι Βρυξέλλες είναι τάξη, τότε η Ελλάδα έχει γίνει ο καλύτερος μαθητής» γράφει το περιοδικό, εννοώντας ο σπασίκλας της τάξης. 

Ιδού τι γράφει ο Economist για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

«Η Ε.Ε. μπορεί να είναι ένας αδιάφορος καθηγητής και σε τομείς όπου θα έπρεπε να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. Αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου η Ελλάδα βρίσκεται τέταρτη από το τέλος στην Ένωση, σύμφωνα με τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα. Μόνο η Μάλτα, όπου η δολοφονία δημοσιογράφου έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση, η Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν και η Βουλγαρία, πιθανότατα η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ε.Ε., είναι κάτω από την Ελλάδα. Φέτος ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε, ενώ ο Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης του Documento, τώρα χρειάζεται αστυνομική προστασία. Η Ε.Ε. πάντα αφήνει τέτοιες περιπτώσεις, όταν την βολεύει. Η Ελλάδα δεν είναι τόσο χάλια όσο άλλοι, αλλά δεν είναι ποτέ καλή ιδέα για το καλό παιδί της τάξης να κάνει παρέα με τους "τραμπούκους"».

Σημείωση: ο Economist παίρνει στοιχεία από τους «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» όταν ο Γιάννης Πρετεντέρης στα NEA τους λοιδορούσε και τους αμφισβητούσε γράφοντας πως «kανείς δεν ξέρει ποια είναι τα κριτήρια της αξιολόγησης, ούτε ποιος τα επέλεξε και τα εφαρμόζει».