Μαγικές εικόνες και ήχοι από τους Δελφούς

Μαγικές εικόνες και ήχοι από τους Δελφούς
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είδαμε και ακούσαμε την «Έβδομη Συμφωνία» του Μπετόβεν υπό τη διεύθυνση του (ροκ σταρ) Θεόδωρου Κουρεντζή.

06 Ιουνίου 2021

Και το είδαμε και το ακούσαμε, σε μία εξαιρετική μετάδοση, από την ΕΡΤ2. Απευθείας από το Αρχαίο Θέατρο των Δελφών, 40 λεπτά πραγματικής μαγείας. Και τηλεοπτικής εννοείται. 

Ξεκίνησε στις 8 με παρουσιάστρια την Λένα Αρώνη. Στο θέατρο -σκηνή- βρισκόταν η Ορχήστρα musicAeterna, υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Κουρεντζή, ενώ στους γύρω χώρους χόρευαν οι χορευτές σε μία χορογραφία της Sasha Waltz, μίας από τις σημαντικότερες μορφές του σύγχρονου χορού. 

Η musicAeterna παρουσίασε τη «Συμφωνία αρ. 7 σε λα μείζονα, έργο 92» του Μπετόβεν με τους μουσικούς να βρίσκονται όλοι κοντά-κοντά (και με τα βιολίά όρθια), «περικλείοντας» του Κουρεντζή. Η Sasha Waltz ετοίμασε μια νέα χορογραφία σε παγκόσμια πρεμιέρα, ένα έργο με 12 χορευτές, εμπνευσμένο από την κινησιολογία των αρχαιοελληνικών ιεροτελεστιών, που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τον χώρο, αλλά και τη μουσική του Μπετόβεν (II. Allegretto – Δεύτερο Μέρος της «Έβδομης Συμφωνίας»).

Οι χορευτές στο τέλος, στο επικό τέλος της συμφωνίας, «άγγιξαν» την ορχήστρα

Η ΕΡΤ2 το μετέδωσε live, πολυκάμερα, την ώρα που έπεφτε ο ήλιος στο έτσι κι αλλιώς επιβλητικό Αρχαίο Θέατρο των Δελφών. Την αποφώνηση στην άψογη μετάδοση έκανε η Λένα από το πάνω μέρος του κοίλους του θεάτρου, στις κερκίδες.

Ηταν ένα καταπληκτικό μουσικό και τηλεοπτικό γεγονός.  

 * Η χώρα μας συμμετείχε σε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός, στο «Η Ευρώπη γιορτάζει τον Μπετόβεν: 9 Πόλεις – 9 Συμφωνίες – 9 Συναυλίες», και αυτό που είδαμε στους Δελφούς ήταν μια παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών,