Ασε μωρέ τον «Μελωδία 99.2» και βάλε το «Κανάλι 1 90.4» του Πειραιά

Ασε μωρέ τον «Μελωδία 99.2» και βάλε το «Κανάλι 1 90.4» του Πειραιά
Ακολουθήστε μας στο Google news

O αναχρονισμός συνεχίζεται στο δημοτικό ραδιόφωνο που έχει απαγορεύσει τα ξένα τραγούδια..

09 Ιουνίου 2021

Προσοχή, είμαστε στο 2021, όχι στην επταετία της χούντας που είχε μία αγάπη προς τα κλαρίνα και μία αλλεργία προς τα ξένα τραγούδια.

Το «Κανάλι 1 90.4» τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, όπως δείχνουν οι εβδομαδιαίες μετρήσεις, έχει χάσει και την ελάχιστη ακροαματικότητα που διέθετε. Προφανώς παίζει ρόλο αυτό που λέμε στην αρχή, ότι με απόφαση του προέδρου της ΔΗΡΑΠ, Αλέξανδρου Τζεφεράκου, κόπηκαν τα ξένα τραγούδια από τον σταθμό. Ετσι, το «Κανάλι 1 90.4» από κάποια ώρα και μετά παίζει μόνο μουσική, ελληνική μουσική. Λες κι ένας ακροατής που θέλει να ακούσει ελληνικά τραγούδια δεν θα πάει απευθείας στον «Μελωδία 99.2» ή στον «Μέντα 88», αλλά θα προτιμήσει το «Κανάλι 1».

Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, εκτός από την πτώση της ακροαματικότητας, ήταν να σταματήσουν μια σειρά από εκπομπές που ακούγονταν για δεκαετίες και διέθεταν πολύ φανατικό κοινό. Κόπηκαν οι τέσσερις συντελεστές της «Ροκ Ζώνης», Δημήτρης Αντωνόπουλος (από το 1987, 34 χρόνια τώρα), Νίκος Ξανθάκος, Γιώργος Πατριάρχης και Τάσος Πάλλας. Κόπηκαν επίσης ο Μπάμπης Καραλής (ελληνικό/ξένο, μικτό) και ο Βασίλης Σταυρόπουλος (ιταλικό/γαλλικό, από το 1987, ίδια εκπομπή 34 χρόνια).

Φυσικά η ευθύνη βαραίνει τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και όχι τον κάθε προσωρινό πρόεδρο που δεν έχει / είχε την παραμικρή σχέση με το ραδιόφωνο, πέραν του γεγονότος ότι ήταν ακροατής του. Αυτός ευθύνεται για την πτώση της ακροαματικότητας. Δεν βλέπει άραγε τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη με τον «Αθήνα 9.84», στον οποίο τοποθέτησε τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου επικεφαλής (και όχι έναν γαλάζιο δημοσιογράφο), με αποτέλεσμα ο σταθμός να ξαναγεννιέται σιγά σιγά;

Επί Ανδρέα Ανδριανόπουλου άνοιξε το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά, λέτε τώρα να κλείσει επί δημαρχίας Γιάννη Μώραλη; Ηδη πάντως χάνει ακροατές - δεν το λέμε εμείς αλλά οι μετρήσεις.