Ολο το Χονγκ Κονγκ σήμερα αγοράζει την Apple Daily

Ολο το Χονγκ Κονγκ σήμερα αγοράζει την Apple Daily
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ουρές από πολίτες στα περίπτερα του Χονγκ Κονγκ προκειμένου να αγοράσουν τη δημοκρατική εφημερίδα στην οποία έκανε χθες έφοδο η αστυνομία.

18 Ιουνίου 2021

Τι έφοδο δηλαδή, ολόκληρη απόβαση με 500 αστυνομικούς στα γραφεία της. Συνελήφθησαν πέντε στελέχη της εφημερίδας, ανάμεσά τους και ο διευθυντής της και ο γενικός διευθυντής με κατηγορίες για συνεργασία με ξένες δυνάμεις, βάσει του νόμου «περί εθνικής ασφαλείας» που επέβαλε το Πεκίνο στο Χονγκ Κονγκ.

Η Apple Daily γράφει σήμερα στο πρωτοσέλιδο της ότι «η αστυνομία εθνικής ασφαλείας πραγματοποιεί έρευνα στην Apple, συλλαμβάνει πέντε άτομα, κατάσχει 44 σκληρούς δίσκους από την σύνταξη» και από κάτω, όπως λέει η «Εφ.Συν.», με μεγάλα γράμματα τη φράση «Πρέπει να συνεχίσουμε».

Οπως διαβάζουμε στην αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας, στο en.appledaily.com (από εκεί και οι φωτογραφίες) τύπωσαν 500.000 φύλλα, έξι φορές περισσότερα από το κανονικό τιράζ, αλλά ακόμα και αυτά δεν επαρκούν. Ο κόσμος από τα μεσάνυχτα ακόμα περίμενε τα πρώτα φύλλα δείχνοντας τη συμπάραστασή του στην εφημερίδα.

Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο.