5 ταινίες που προστέθηκαν στο ERTFLIX και αξίζει να δείτε

5 ταινίες που προστέθηκαν στο ERTFLIX και αξίζει να δείτε
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ταινίες υπάρχουν, όπως και πλατφόρμες ταινιών, χρόνο δεν έχουμε να τις δούμε.

11 Ιουλίου 2021

Πού ήταν οι εποχές της καραντίνας που μας έκαναν να βαρεθούμε ακόμα και το απέραντο Netflix. Τέλος πάντων, από τις ταινίες που προστέθηκαν εσχάτως στη δωρεάν πλατφόρμα της ΕΡΤ, επιλέγουμε 5 που πραγματικά είναι πολύ καλές.

«Αναζητώντας τον Έρικ»
(Looking for Eric)

Ο μοναδικός Ερίκ Καντονά συμμετέχει στην κωμωδία «Looking for Eric». Ο Έρικ είναι ταχυδρόμος και δεν είναι καλά. Η χαοτική οικογένειά του, οι εκτός ελέγχου θετοί του γιοι και η μπετονιέρα στον κήπο του σπιτιού δεν βοηθάνε, αλλά αυτό που τον εξωθεί στα όριά του είναι το ίδιο του το μυστικό. Πώς θα αντικρίσει τη Λίλι, τη γυναίκα που αγαπούσε τριάντα χρόνια πριν;

«Μέχρι το Τέλος»
(The Homesman)

Ένα διαφορετικό, συγκινητικό δράμα, με στοιχεία γουέστερν και με την οσκαρική «παρέα» των Τόμι Λι Τζόουνς, Μέριλ Στριπ και Χίλαρι Σουάνκ, στη Νεμπράσκα του 1845. Μία γυναίκα, ένας επικηρυγμένος ληστής και ένας γάμος σε έναν κόσμο που αλλάζει. Η ταινία διασκευάζει το μυθιστόρημα του βραβευμένου με Πούλιτζερ, Γκλέντον Σουόρθαουτ, που στόχευε να σκηνοθετήσει, πριν τον θάνατό του, ο Πολ Νιούμαν.

 

«Foxcatcher»

Το 2014, το «Foxcatcher» διαγωνιζόταν για 5 Όσκαρ. Ανάμεσά τους, οι ερμηνείες πρώτου και δεύτερου ρόλου για τους Στιβ Καρέλ και Μαρκ Ράφαλο, αντίστοιχα. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μαρκ Σουλτζ λαμβάνει μια πρόσκληση από τον εκατομμυριούχο Τζον Ντι Ποντ, να μετακομίσει στις εγκαταστάσεις του για να προπονήσει μια ομάδα παλαιστών. Η άστατη προσωπικότητα όμως του Ντι Ποντ σύντομα θα παρασύρει τον Μαρκ σε ένα νοσηρό τρόπο ζωής που απειλεί να υπονομεύσει την προετοιμασία του.

 

«Πορφυρά Ποτάμια»
(Crimson Rivers)

H περιπέτεια περνάει και από τη Γαλλία, με τους Ζαν Ρενό και Βενσάν Κασέλ, στα «Πορφυρά Ποτάμια» – τη μεταφορά ενός μπεστ σέλερ μυθιστορήματος σε σκηνοθεσία του Ματιέ Κασοβίτς.
Δύο διαφορετικές αστυνομικές έρευνες, 300 χιλιόμετρα μακριά η μία από την άλλη, προβληματίζουν τους αστυνομικούς επιθεωρητές που τις αναλαμβάνουν. Οι δύο έρευνες θα συγκλίνουν και τελικά θα συναντηθούν, φέρνοντας στο φως ένα απίστευτο παρελθόν.

 

«Μια προσωπική ιστορία»
(Rainbow: A private affair)

Εμπνευσμένοι από την αυτοβιογραφική νουβέλα του Μπέπε Φενόλιο, οι αδελφοί Ταβιάνι αποτυπώνουν ανάγλυφα με μοναδική αυθεντικότητα την περίοδο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και την Ιταλική Αντίσταση και σκηνοθετούν μια συναρπαστική ταινία για την αθωότητα της νιότης και τον έρωτα στην τότε εξαθλιωμένη Ιταλία.