Μία σειρά, μία ταινία κι ένα ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ που αξίζουν

Μία σειρά, μία ταινία κι ένα ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ που αξίζουν
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ολα στη δωρεάν πλατφόρμα του ERTFLIX

16 Ιουλίου 2021

«State of Happiness»
Δραματική σειρά, παραγωγής Νορβηγίας 2018.

Οκτώ επεισόδια από τον Βορρά. Ενα κοίτασμα πετρελαίου στη Νορβηγία της δεκαετίας του ’70 αλλάζει τα πάντα. Μια ιστορία για τη δυτική ευημερία και την αναζήτηση του πλούτου, για ένα κράτος που μεταμορφώνεται και τέσσερις νέους σε μια δίνη ευκαιριών. Πώς θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στον κόσμο που αλλάζει ραγδαία; Η σειρά είχε χαρακτηριστεί από πολλά μέσα ως «Η νορβηγική εκδοχή του “Mad Men”», με τους δημιουργούς να αποφεύγουν την ταύτιση.
Σκηνοθεσία: Παλ Τζάκμαν, Πέτερ Νες.
Πρωταγωνιστούν: Άνε Ρεγκίνε Ελινγκσάτερ, Άμουντ Χάρμποε.

«Cold War»
Δράμα, συμπαραγωγής Πολωνίας-Αγγλίας-Γαλλίας-Βελγίου 2018.

Μια παθιασμένη ερωτική ιστορία που τους ταξιδεύει στις δύο πλευρές του Σιδηρούν Παραπετάσματος, δοσμένη μέσα από το ασπρόμαυρο, τετράγωνο πλάνο που καθιέρωσε ο Πάβελ Παβλικόφσκι με την «Ίντα». Ένας έρωτας που ζεσταίνει και τον πιο «Ψυχρό Πόλεμο», που ξεκινά στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Πολωνίας και γίνεται μοιραίος. Η ταινία απέσπασε τρεις υποψηφιότητες στα Όσκαρ το 2019, καθώς και το βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών.
Σκηνοθεσία: Πάβελ Παβλικόφσκι.
Πρωταγωνιστούν: Τζοάνα Κούλιγκ, Τόμας Κοτ, Άγκατα Κουλέσα.

Υπερσιβηρική περιπέτεια με την Τζοάνα Λάμλεϊ
(Joanna Lumley’s Trans-Siberian Adventure)

Ταξιδιωτική σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας 2015.
Η Τζοάνα Λάμλεϊ ξεκινά το 10.000 χιλιομέτρων ταξίδι της με τρένο, με προορισμό τη Μόσχα από το Χονγκ Κονγκ, το οποίο επισκέφθηκε τελευταία φορά όταν ήταν τεσσάρων ετών. Δεν έχει ξαναβρεθεί εκεί μετά το 1966, που είχε πάει ως μοντέλο στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου. Η Τζοάνα Λάμλεϊ είναι γνωστή ηθοποιός, παρουσιάστρια, πρώην μοντέλο και έχει βραβευτεί με BAFTA TV Award για τον ρόλο της ως Patsy Stone στη διάσημη κωμική σειρά «Absolutely Fabulous», ενώ αποτέλεσε και μούσα των Pet Shop Boys.