Το τελευταίο «αντίο» στον Μίκη από το Δεύτερο Πρόγραμμα

Το τελευταίο «αντίο» στον Μίκη από το Δεύτερο Πρόγραμμα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Νέες εκπομπές αφιερώματα την Πέμπτη, την ημέρα της; κηδείας .

08 Σεπτεμβρίου 2021

Στις 11 το πρωί, η Ελένη Γιαννοπούλου παρουσιάζει τα τραγούδια με τα οποία οι ακροάτριες και οι ακροατές του Δεύτερου Προγράμματος επέλεξαν να αποχαιρετίσουν τον Μίκη Θεοδωράκη.

Στις 12 το μεσημέρι, η Μαρία Κοζάκου μεταδίδει σε μαγνητοσκόπηση τη συναυλία-αποχαιρετισμό στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής και της Χορωδίας της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη στον αύλειο χώρο του Ραδιομεγάρου.

Στις 2 το μεσημέρι, ο Φώτης Απέργης αφηγείται την ιστορία της δημιουργίας του «Επιταφίου» του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, που οριοθέτησε τη νεοελληνική τραγουδοποιία στην αρχή της δεκαετίας του ‘60.

Στις 3 το μεσημέρι, η Έλενα Διάκου παρουσιάζει την πολιτική και κοινωνική διάσταση του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τη μουσική και τα κείμενά του.

Στις 5 το απόγευμα, ο Κώστας Θωμαϊδης περιηγιείται στα παιδικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Τα τραγούδια γράφτηκαν από το 1937 μέχρι και το 1945. Η εκπομπή ολοκληρώνεται με το «Καραβάκι», το πρώτο τραγούδι που έγραψε στην Πάτρα το 1937 σε ηλικία 12 ετών.