Μια δεκαετία στον αέρα της Αθήνας ο Pepper 96.6

Μια δεκαετία στον αέρα της Αθήνας ο Pepper 96.6
Ακολουθήστε μας στο Google news

Γενέθλια, σήμερα, για ένα από τα κορυφαία «εναλλακτικά» ραδιόφωνα της πόλης.

13 Σεπτεμβρίου 2021

Ο σταθμός στη συχνότητα των 96.6 περνούσε σχεδόν απαρατήρητος στο ραδιοφωνικό ζάπινγκ. Με συνεχείς αλλαγές στο προφίλ του, καθώς κανένα εγχείρημα δεν κατάφερε να «στεριώσει» εκεί. Όπως ο Skyrock -στους 98.1, πριν τις νέες άδειες-, ο οικονομικός Profit του Γιώργου Τράγκα, και τρια ραδιόφωνα του ομίλου Γιαννίκου, οι ροκ Captain Jack και Hijack και ο «έντεχνος» Δίφωνο. Ωστόσο το 2011, στο ξεκίνημα της κρίσης, αυτό έμελλε να αλλάξει.

Ο τότε ιδιοκτήτης της συχνότητας, Ανδρέας Γιαννίκος, προσλαμβάνει τον Γιώργο Μουχταρίδη, ο οποίος μόλις είχε αποχωρήσει από τη διεύθυνση του Kosmos 93.6 έπειτα από 10 χρόνια, και είχε βρει νέα ραδιοφωνική «στέγη» στον Εν Λευκώ 87.7. Μαζί, ιδρύουν τον νέο «96.6» που λίγους μήνες αργότερα πήρε το τρέχον όνομά του.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες της λειτουργίας του, ο Pepper 96.6 κερδίζει την προσοχή του ραδιοφωνικού κοινού με τις έθνικ, κυρίως, μουσικές του που έμοιαζαν με εκείνες του Kosmos. Αυτό αποτυπώθηκε και στις ακροαματικότητες, όταν άρχισε να «ξεκολλάει» από το περίπου 2% στο οποίο βρισκόταν ως Δίφωνο. Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποια διαφημιστική εκστρατεία στο ξεκίνημά του, και τα μέσα που χρησιμοποίησε για να βγει ήταν πενιχρά.

Το πρόγραμμά του μεγάλωνε αργά αλλά σταθερά, με βασικό «πυλώνα» τον Γιώργο Μουχταρίδη. Ουσιαστικά ο Pepper 96.6 έκανε την κρίση ευκαιρία, καθώς ενέταξε στο δυναμικό του ονόματα από ραδιόφωνα που είτε έκλειναν εκείνη την περίοδο ή βρίσκονταν σε φάση αναδιοργάνωσης. Όπως για παράδειγμα το Kosmos 93.6, με αρκετούς από τους παραγωγούς του να κάνουν εκπομπές στον Pepper μετά το «μαύρο» του 2013. Όλοι τους κατάφεραν να δημιουργήσουν μια παρέα, η οποία με μερικές αλλαγές στο μουσικό ύφος του σταθμού -που έγινε πιο γενικής στόχευσης «εναλλακτικός» με περιορισμό των έθνικ τραγουδιών- κατάφερε να βάλει τον Pepper 96.6 στον ραδιοφωνικό χάρτη.

Στα τέλη του 2013 άλλαξε ιδιοκτήτη και πέρασε στα χέρια της Διαπασών, του Νίκου Μπιλίρη και του Αντώνη Ανδρικάκη, μαζί με τη συχνότητα των 88.6 και τον τότε Όασις 88. Έκτοτε απέκτησε νέα ταυτότητα και έγινε πιο εξωστρεφής, με αποτέλεσμα σήμερα να «μάχεται» με τον En Lefko 87.7 για την πρώτη θέση στον ανταγωνισμό των «εναλλακτικών» ραδιοφώνων, με ακροαματικότητες άνω του 6%.

Από το e-tetRadio ευχές για ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση.