Πώς παίρνουν βίντεο από τα social media τα ξένα και πώς τα εγχώρια ΜΜΕ

Πώς παίρνουν βίντεο από τα social media τα ξένα και πώς τα εγχώρια ΜΜΕ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σήμερα με τον σεισμό στην Κρήτη είδαμε τον τρόπο που λειτουργούμε εμείς στην Ελλάδα και τον τρόπο που λειτουργούν στο εξωτερικό.

27 Σεπτεμβρίου 2021

 

Με δύο βίντεο που ανέβασαν χρήστες στο Twitter.

Καταρχάς να δούμε πως λειτουργεί το Reuters. Ανεβάζει λοιπόν ένα βίντεο ο Μανόλης della Creta και γράφει: «Δείτε πως κουνιέται η πρόσοψη του μαγαζιού μου. Αυτός ήταν ο φοβερός #σεισμος 5,8 που κράτησε 25 δευτερόλεπτα». Είναι το παρακάτω tweet (και βίντεο).

 

 

Του απαντάει από κάτω το Reuters: «γεια, είμαι παραγωγός από το Reuters. Ελπίζω να είστε ασφαλείς εν μέσω του πρόσφατου σεισμού... Μπορώ να ρωτήσω αν γνωρίζετε ποιος γύρισε αυτό το βίντεο;». Απαντά ο χρήστης: «Είναι από τις κάμερες του μαγαζιού μου». Και συνεχίζει το Reuters: «Μπορούμε να ρωτήσουμε αν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για την αναφορά ειδήσεων; Με τις οφειλόμενες πιστώσεις σε εσάς;». Τους δίνει την άδεια ο Μανόλης della Creta, «Χρησιμοποιήστε το δεν θέλω χρήματα», αλλά εκεί το Reuters, να επιμένει, σε άλλο level: «σε ευχαριστώ πάρα πολύ! πρέπει να ζητήσουμε επίσημα την άδειά σας μέσω μιας φόρμας».,

Εντελώς επαγγελματικά δηλαδή και by the book

 

Την ίδια ώρα το Mega (αλλά και όλοι μας, δεν κατηγορούμε το κανάλι) έπαιρνε ένα βίντεο από το σεισμό, από έναν άλλον χρήστη. Χωρίς να ρωτήσει εννοείται όπως κάνουμε όλοι μας. Ιδού το tweet και το βίντεο από τον «χαΐνης™ Επαγγελματίας #παραλιάρχης» όπως υπογράφει:

 

 

Ελα όμως που το βίντεο το είχε στήσει ο ίδιος οπότε μετά τους έκανε, όπως είναι αναμενόμενο, μεγάλη καζούρα: «Με πληροφόρησαν πως αυτό το βίντεο το έπαιξε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του #mega εντωμεταξύ το πολύφωτο το κούνησα με το χέρι γιατί δεν κουνούσε πολύ όταν επέστρεψα στο σπίτι».