Ο Best 92.6 γίνεται 20 και το γιορτάζει με (τι άλλο;) μουσική

Ο Best 92.6 γίνεται 20 και το γιορτάζει με (τι άλλο;) μουσική
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Γενέθλια» για ένα από τα δημοφιλέστερα «εναλλακτικά» ραδιόφωνα της Αθήνας.

14 Οκτωβρίου 2021

Δύο δεκαετίες στον αέρα συμπληρώνει φέτος ο Best 92.6, και το γιορτάζει με μια ξεχωριστή εκπομπή στη συχνότητά του. Την ερχόμενη Τετάρτη 20 Οκτωβρίου ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος θα παίξει για δύο ώρες, από τις 21.00 έως τις 23.00, 20 τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του ραδιοσταθμού, ένα για κάθε χρονιά.

Από το ξεκίνημά του, ο Best 92.7 (τότε) ήταν ένα ιδιαίτερο εγχείρημα. Η ιστορία του ξεκινά από πιο πριν, όντας η μετεξέλιξη του πρώην Status FM που είχε ιδρύσει τη δεκαετία του '90 ο Αντώνης Λυμπέρης. Ωστόσο, με τη μορφή που τον ξέρουμε σήμερα υφίσταται από το 2001, οπότε και εγκαταστάθηκε σύσσωμη στον ραδιοσταθμό η ομάδα του Κλικ FM, που εκείνη την περίοδο κατέβαζε τους διακόπτες του.

Το πιο μελανό σημείο της διαδρομής του στα FM ήταν το «λουκέτο» στις Εκδόσεις Λυμπέρη, που οδήγησε αυτόν και τον VFM 88.3 στο «μαύρο» τον Μάρτιο του 2013. Χάρη όμως στην επιμονή των εργαζομένων του, την διάταξη περί «αυτοδιαχείρισης» και τις Αττικές Εκδόσεις, ο Best 92.6 λειτουργεί ξανά εδώ και περίπου 5,5 χρόνια, έχοντας μάλιστα επανέλθει στις ακροαματικότητες στα επίπεδα όπου βρισκόταν πριν κλείσει.