Τι ανοησία φιλμ το «Titane»

Τι ανοησία φιλμ το «Titane»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ενα χαμένο Σαββατόβραδο βέβαια δεν είναι τίποτε μπροστά στην αιωνιότητα...

22 Νοεμβρίου 2021

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Στο Cinobo, αυτή την εξαιρετική πλατφόρμα για ταινίες, ανέβηκε το «Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό, το φιλμ δηλαδή που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο 74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Οπως και να το κάνεις, Χρυσός Φοίνικας είναι αυτός, ό,τι και να είναι κάτι θα είναι σκέφτηκα.

Λάθος. Αυτό το «ό,τι και να είναι» λόγω του Χρυσού Φοίνικα αποτελεί μεγάλη παγίδα. Οκ, η πρωταγωνίστρια Αγκάτ Ρουσέλ πραγματικά αξίζει, η ερμηνεία της είναι καταπληκτική. Αλλά πέραν αυτής η ταινία είναι εντελώς αδιάφορη, βαρετή και ανόητα προκλητική. Με σεναριακά κενά και φουλ υπερβολές. Δύο χαμένες ώρες αλλά δεν τρέχει και τίποτε, πάντοτε έχει γοητεία μία βραβευμένη ταινία που είναι ψιλοχάλια... 

Καλά τα έγραφε ο Μανώλης Κρανάκης στο Flix: Το «Titane» ασχολείται τόσο πολύ με την κατασκευή του (και τη διαρκή του πρόθεση να είναι «μεταλλικό», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) που όχι μόνο αγνοεί τις περισσότερες από τις ερωτήσεις που αντέχει να διατυπώσει, αλλά αδιαφορεί για το γεγονός ότι ο θεατής δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις απαντήσεις. (Ακόμη μία) «ταινία - σοκ», για όλους τους λάθος λόγους.