Νέο πρόστιμο στο Alert TV για «ρητορική μίσους» και «παραπλάνηση κοινού» από τον Κυριάκο Βελόπουλο

Νέο πρόστιμο στο Alert TV για «ρητορική μίσους» και «παραπλάνηση κοινού» από τον Κυριάκο Βελόπουλο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Συνεχίζει να απασχολεί το ΕΣΡ η εκπομπή του προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

22 Νοεμβρίου 2021

Περίπου έναν χρόνο μετά τα πρόστιμα ύψους άνω των 700 χιλιάδων ευρώ σε περιφερειακά κανάλια, λόγω των περίφημων κηραλοιφών που «εξουδετέρωναν» τον κορωνοϊό, η «Κόντρα και Ρήξη» του Κυριάκου Βελόπουλου προκάλεσε εκ νέου την παρέμβαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Το περιφερειακό Alert TV τιμωρήθηκε με πρόστιμα συνολικού ύψους 35 χιλιάδων ευρώ, για λεγόμενα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης που χρονολογούνται από τις 1 και 2 Οκτωβρίου 2019.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ στο κανάλι για «ρητορική μίσους και δυσμενείς διακρίσεις έναντι μεταναστών», όπως αναφέρει η απόφαση του ΕΣΡ. Στα επίμαχα επεισόδια ο Κυριάκος Βελόπουλος χαρακτηρίζει πολλές φορές πρόσφυγες και μετανάστες από χώρες όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν ως «λαθροεισβολείς», ζητώντας μεταξύ άλλων να μην τους δοθεί κανένα προνόμιο ή επίδομα και να εγκατασταθούν σε ακατοίκητα νησιά για «να μην κινδυνεύει κανένας Έλληνας».

Οι άλλες 10 χιλιάδες επιβλήθηκαν για «μηνύματα τηλεπώλησης που μπορούσαν να παραπλανήσουν το τηλεοπτικό κοινό» και αφορούν τις κηραλοιφές που διαφημίζονται από την εκπομπή του Κυριάκου Βελόπουλου. Σύμφωνα πάντα με την απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, παρουσιάστηκαν ως πιστοποιημένα προϊόντα με θεραπευτικές ιδιότητες, εκ των οποίων μόνο ένα έχει γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ ως συμπλήρωμα διατροφής και τα υπόλοιπα έχουν καταχωρηθεί στο Ευρωπαϊκό CPNP ως καλλυντικά.