Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2021 #3

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2021 #3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα σημαντικότερα γεγονότα στον χώρο του ραδιοφώνου, τη χρονιά που φεύγει, από το e-tetRadio.gr.

31 Δεκεμβρίου 2021

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

- Web radio αποκλειστικά με μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη έθεσε σε λειτουργία ο Ελληνικός 93.2, μετά τον θάνατο του σπουδαίου συνθέτη.

- «Έφυγε» ο Γιώργος Τζαβέλλας, πρώην γενικός διευθυντής της ΕΡΑ και ένας εκ των ιδρυτών της ΕΡΑ Σπορ 101.8.

- Τέλος από το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ 100.3 η «Γκίζα».

- Στον Sfera 102.2 η Έλενα Κώνστα αντί της Φελίσιας Τσαλαπάτη, στο πλευρό του Βαγγέλη Χαρισόπουλου.

- Στον Over 104.9 ο Νίκος Μποζιονέλος και η ομάδα του στοιχηματικού koubanezos.gr, ενώ τη δική του εκπομπή στον ραδιοσταθμό απέκτησε και το dikaiologitika.gr.

- Ξεκίνησε τη λειτουργία του το My Radio 104.6, το νέο ελληνικό mainstream ραδιόφωνο της Άλτερ Έγκο, με το «Mappes Show», τη Ναταλία Γερμανού (ex Sfera 102.2), την Κόνι Μεταξά και το δίδυμο Κατερίνας Ζαρίφη-Χάρη Χρονόπουλου (ex Ρυθμός 94.9).

- Στο πρωινό του Best 92.6 η Έφη Αλεβίζου, μαζί με τον Θεοδόση Μίχο, αντί της Νίκης Χάγια.

- Σε νέα και αναβαθμισμένα στούντιο στο ίδιο κτίριο, στη λεωφόρο Κηφισίας, ο Real 97.8.

- Στο δυναμικό του Galaxy 92 ο Μέμος Κοέν, με εκπομπή στην πρωινή ζώνη του σταθμού.

- Με διαφορετικό playlist ο Kiss 92.9, ο οποίος σταμάτησε να παίζει τραγούδια από τα 80s.

- Απολύθηκε από τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ο Μιχάλης Λεάνης, ένα από τα βασικότερα στελέχη του σταθμού.

- Νέο πρωινό στον Ρυθμό 94.9 με τον Κώστα Μαλιάτση, τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο και την Φελίσια Τσαλαπάτη (ex Sfera 102.2).

- Επέστρεψε στο ραδιόφωνο για την Kafka, η οποία εντάχθηκε στο δυναμικό του Nostos 100.6 με δική της εκπομπή.

- Τρία νέα web radios λάνσαρε ο Love 97.5 μέσω του loveradio.gr, το Love Radio Classic, το Love Trap και το Love Z (Ζεϊμπέκικο).

- «Λογοκρίθηκε» από τον Classic FM η μουσική του Jimi Hendrix, με τον ραδιοσταθμό να απαγορεύει σε βιολιστή να παίξει τραγούδια του σε συναυλία που διοργάνωνε ο ραδιοσταθμός.

- Βαριά πρόστιμα σε ραδιοσταθμούς της περιφέρειας λόγω της εκπομπής του Γιώργου Τράγκα, για λεγόμενά του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κορωνοϊό.

- Τον τίτλο «Mega Radio» κατοχύρωσε η Άλτερ Έγκο, λίγες μέρες αφότου λάνσαρε το πρώτο της ραδιόφωνο.

- Διαγωνισμός με τίτλο «Frontstage Radio Star» από την Frontstage, προκειμένου να στελεχώσει με νέους παραγωγούς τα 5 ραδιόφωνά της.

- Δύο νέοι παραγωγοί στην εκπομπή «Όλα τα πρωινά του Τρίτου», ο Πάρις Μέξης και ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

- Σύμπραξη του Alpha 98.9 με τον Over 104.9, για την από κοινού μετάδοση αθλητικού προγράμματος τα Σαββατοκύριακα.

-------------------------

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

- Με ριζικά ανανεωμένο πρόγραμμα ο Athens Voice 102.5, ο οποίος ενέταξε στο δυναμικό του τους Σπήλιο Λαμπρόπουλο, Γιάννη Κοροβέση, Γιοβάννα Βλασσοπούλου (ex Kosmos 93.6), Σπύρο Μαργαρίτη (ex Music 89.2) και Σωτήρη Ρουμελιώτη (ex Kiss 92.9).

- Φιλανθρωπικό μαραθώνιο για τον συλλόγου γονέων παιδιών με καρκίνο «Φλόγα», διοργάνωσε ο Easy 97.2, με δρομέα την Μαρία Κωνσταντάκη.

- Εκτός Real 97.8 μετά από πολλά χρόνια ο Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος μερικές μέρες αργότερα εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Ελλάδα 94.3 μαζί με τον Γιώργο Τράγκα.

- Κατατέθηκαν στην κυβέρνηση οι προτάσεις της ειδικής Ομάδας Εργασίας για τις νέες ραδιοφωνικές άδειες.

- Στην απογευματινή ζώνη του Ρυθμού 94.9 η Σοφία Κουρτίδου και ο Γιάννης Κατινάκης, αντικαθιστώντας την Κατερίνα Ζαρίφη και τον Χάρη Χρονόπουλο.

- Στο ΣτΕ ο Ελλάδα 94.3 κατά του ΕΣΡ για μια σειρά από θέματα, μεταξύ άλλων και τους περιορισμούς στην «αυτοδιαχείριση» των ραδιοφώνων.

- Νέο πρωινό στον Σοκ FM 104.8, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Καρτελιά και της Ελίνας Παπίλα για το Star, με τον Νίκο Καρτελιά και άλλους τρεις παραγωγούς.

- Στις 150 χιλιάδες ευρώ ανήλθε το τίμημα της εξαγοράς κατά 100% του My Radio 104.6 από την Άλτερ Έγκο.

- Στη βραδινή ζώνη του Πρώτου Προγράμματος 105.8 ο Μάκης Προβατάς (ex Athens Voice 102.5) και η Νατάσα Μπαστέα.

- Τέλος από την καθημερινή πρωινή ζώνη του En Lefko 87.7 ο Κωνσταντίνος Τζούμας, ο οποίος «μετακόμισε» στα Σαββατοκύριακα, στις ίδιες ώρες.

- Κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ από σωματεία εργαζομένων της λόγω «έντονων ανισοτήτων, αδικιών και συνεχών απωλειών σε μισθολογικό και εργασιακό επίπεδο».

- Βγήκε στον αέρα ο Rebel 105.2, το νέο ροκ ραδιόφωνο του Παναγιώτη Κωστάκη, με τον Atlantis να συνεχίζει τη λειτουργία του μέσω διαδικτύου.

-------------------------

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

- Εμπλουτίστηκε το πρόγραμμα του My Radio 104.6, με την προσθήκη της Όλγας Τσαουσέλου (ex Mad Radio 106.2) και ενός ωριαίου DJ set από τον Αντώνη Δημητριάδη.

- ΕΙΙΡΑ εναντίον ΕΡΑ, μέσω ανακοίνωσης της πρώτης, για τις (πολλές) συχνότητες που καταλαμβάνει η δεύτερη ιδίως σε μεγάλες πόλεις.

- 80 ραδιοφωνικές παραστάσεις εγκρίθηκαν για να μεταδοθούν από το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα.

- «Έφυγε» από τη ζωή η Εύα Μπουντούρη, επί σειρά ετών παραγωγός του En Lefko 87.7.

- Στο Πρώτο Πρόγραμμα 105.8 οι «Πρωινές Διαδρομές» του Βασίλη Αδαμόπουλου, με συμπαρουσιάστρια τη Μαρία Γεωργίου.

- Στις ακροαματικότητες μπήκε το Kids Radio 88.6, και ανακοίνωσε ότι θα μπει ο Zeppelin 106.7 με απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ.

- Καταγγελίες από την ΠΟΣΠΕΡΤ για εγκατάλειψη του κέντρου εκπομπής βραχέων της Αυλίδας, και για αυθαιρεσίες ιδιωτών στον χώρο του.

- «Έφυγε» από τη ζωή η Σοφία Μιχαλίτση, μια από τις εμβληματικότερες διευθύντριες στην ιστορία του Δεύτερου Προγράμματος.

- Απολύθηκε από τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ο Βασίλης Βέργης, με απόφαση του (ιδιοκτήτη) Γιάννη Αλαφούζου όπως κατήγγειλε ο ίδιος.

- Κινητοποιήσεις στο Κανάλι 1 90.4, με τους δημοσιογράφους του να καταγγέλλουν τοξικό κλίμα, απειλές και απολύσεις στον δημοτικό ραδιοσταθμό.

-------------------------

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

- Δύο νέοι φιλανθρωπικοί ραδιομαραθώνιοι στα FM. Εκείνος του Ρυθμού 94.9 με νέους παρουσιαστές τους Κώστα Μαλιάτση, Βαγγέλη Γιαννόπουλο και Φελίσια Τσαλαπάτη, και εκείνος του My Radio 104.6 με τους Δημήτρη Ουγγαρέζο, Stam Din Dan Done και Ιωάννα Λαϊου.

- Ποινή φυλάκισης και στον Πάνο Ψυχάρη, για τα δεδουλευμένα στον Βήμα FM.

- «Έφυγε» από τη ζωή ο Γιώργος Τράγκας, ο οποίος είχε περάσει από τα μικρόφωνα του ΣΚΑΪ 100.4, του Flash 9.61, του Real 97.8, των Παραπολιτικών 90.1 και άλλων ραδιοσταθμών.

- Στο δυναμικό του My Radio 104.6 ως DJs o Valentino και ο Νίκος Σουλιώτης.

- Στο πρόγραμμα του Kosmos 93.6 η Λουκία Σούπουλη (ex Pepper 96.6) και ο Μιχάλης Καμάκας.

- Απολύθηκε από τον Rock FM 89.2 της Λεμεσού ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, μετά τις αποκαλύψεις περί διαρροής πορνογραφικού υλικού χωρίς τη συναίνεση των συντρόφων του.

- Αποχώρησε από τον Μουσικό 98.6 η Εύη Αγγελίνα, έπειτα από περίπου 15 χρόνια στη συχνότητα.

- Πρόστιμο συνολικού ύψους 40 χιλιάδων ευρώ στον Ελλάδα 94.3, για ραδιοφωνική εκπομπή του Στέφανου Χίου που αναμετέδωσε ο σταθμός.

- Προσφυγή κατά του νέου κανονισμού υπηρεσιών του Καναλιού 1 90.4 και επιστολή διαμαρτυρίας για άρνηση καταβολής αποδοχών αναρρωτικής άδειας στον Αθήνα 9.84, από την ΕΣΗΕΑ.