Το ελληνικό Rolling Stone υποκλίνεται στην Patti Smith

Το ελληνικό Rolling Stone υποκλίνεται στην Patti Smith
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου (θα βρίσκεται όλο το τριήμερο στα περίπτερα) με την «Εφημερίδα των Συντακτών»

29 Απριλίου 2022

 

Της ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΑΡΛΗ
διευθύντριας Rolling Stone Greece

Το Rolling Stone Greece κυκλοφορεί την Παρασκευή 29 Απριλίου με την «Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακο» και το εξώφυλλό του είναι αφιερωμένο στη μεγάλη ποιήτρια του ροκ, την Patti Smith. Στον αξεπέραστης ομορφιάς χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού θα φιλοξενηθούν η μουσική και η ποίησή της στις 25 Ιουνίου σε μία και μοναδική συναυλία. Δεν θα μπορούσε επομένως να λείπει από τις σελίδες του Rolling Stone Greece μια αναδρομή στις πιο δυνατές, '70s στιγμές της και στις σχέσεις ζωής με άλλους θρύλους όπως ο Robert Mapplethorpe, που καθόρισαν τη μουσική και τους στίχους της.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, η Δύση έχει στραμμένο το βλέμμα της στη σύρραξη που ξεκίνησε με την εισβολή του ο Πούτιν όχι μόνο λόγω των εγκλημάτων κατά των αμάχων, αλλά και εξαιτίας της επισιτιστικής και ενεργειακής επισφάλειας που προκαλείται στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το περιοδικό αυτόν τον μήνα φιλοξενεί ένα άρθρο που αναλύει τη διαχρονικά γκανγκστερική στρατηγική του προέδρου της Ρωσίας στα ορυκτά καύσιμα. Κι επειδή η πίεση στους πόρους του πλανήτη αγγίζει κυριολεκτικά πια τα όριά του, παρουσιάζουμε τους 10 πιθανούς τρόπους να σωθεί η ζωή στη Γη πριν να είναι οριστικά αργά.

Αντλώντας αισιοδοξία από την έλευση –επιτέλους– της άνοιξης, στρέφουμε το βλέμμα σε διοργανώσεις που πλέον αποτελούν μουσικούς θεσμούς και θεωρούνται προάγγελοι των καλοκαιρινών συναυλιών και φεστιβάλ. Με αφορμή λοιπόν το 21ο Athens Jazz, του οποίου φέτος η κεντρική θεματική είναι Women in Jazz, θέτοντας ως θέμα το ζήτημα της γυναικείας εκπροσώπησης στη μουσική αλλά και στην jazz ειδικότερα, συνομιλήσαμε με 6 κορυφαίες Ελληνίδες τζαζίστριες – Τάνια Γιαννούλη, Αγγελική Τουμπανάκη, Μαρία Μανουσάκη, Ειρήνη Κωνσταντινίδη, Τέρυ Βακιρτζόγλου και Ζωή Ευσταθίου.

Μια αγαπημένη τραγουδίστρια του ελληνικού κοινού, η Beth Hart, δίνει μια συνέντευξη και μας περιγράφει το πώς προέκυψε ο δίσκος της με τραγούδια των Led Zeppelin και ποιο είναι το μέγιστο διάστημα που μπορεί να συμβιώσει με τη μαμά της σε συνθήκες πανδημίας και εγκλεισμού.

Ο «δικός μας» Kristof ανοίγει το The Mix μιλώντας για το νέο του άλμπουμ «Ψυχαγωγία» και τις σχεδόν μεταφυσικές αναφορές που χορεύουν στις ποπ νότες του και κλείνουν το μάτι στο μελόδραμα της ζωής και ο ηθοποιός Γιώργος Χρυσοστόμου αποκαλύπτει πώς ντύνει η μουσική την καθημερινότητά του. Ο διεθνούς φήμης εικαστικός που κρύβεται πίσω από τη νέα –και πολύ φρέσκια, φουλ καλοκαιρινή– οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, ο Γιάννης Βαρελάς, μοιράζεται μαζί μας τους 5 δίσκους που τον καθόρισαν.

Από την πλούσια θεματολογία του αμερικανικού Rolling Stone αντλούμε ένα θέμα-αφιέρωμα στους 25 πιο στιλάτους μουσικούς σήμερα. Το θέμα αυτό φυσικά δεν περιορίζεται σε μια κατάταξη αστέρων της μουσικής βιομηχανίας βάσει του προσωπικού τους στιλ, αλλά αξιολογεί την επιδραστικότητά τους στην παγκόσμια ποπ κουλτούρα και τον αντίκτυπο που έχουν στον κόσμο της μόδας οι επιλογές ή και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες προσώπων όπως η Rihanna, ο Kanye West και ο Harry Styles και άλλοι.

Τέλος, η κινηματογραφική στήλη μάς προετοιμάζει για τις πρώτες προβολές σε θερινά σινεμά με τις κριτικές για τη βραβευμένη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ταινία του Γιώργου Γούση, «Μαγνητικά πεδία» και για το Βίκινγκ υπερθέαμα «The Northman».

Και δεν ξεχνάμε και τις δισκοκριτικές των καλύτερων δίσκων που βγήκαν τον τελευταίο μήνα.