Η Ελλάδα στον τελικό της Eurovision

Η Ελλάδα στον τελικό της Eurovision
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σάββατο βράδυ θα δούμε (ξανά) την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die together».

11 Μαΐου 2022

Χθες βράδυ στη σκηνή του Pala Olimpico, τη βραδιά του Α’ Ημιτελικού, η Αμάντα Γεωργιάδη ερμήνευσε το «Die together» και κέρδισε για την Ελλάδα το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Τελικό της 66ης Eurovision.

Η ΕΡΤ παρουσιάζει μεγαλειωδώς την εμφάνιση της Αμάντας Γεωργιάδη, λες και βλέπαμε την Adele: «Η λιτή αλλά ταυτόχρονα υποβλητική και ευρηματική σκηνική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής, που φέρει την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού, η γρήγορη εναλλαγή των ακτίνων του φωτός που εστιάζει στα μάτια της ερμηνεύτριας, μέσα από τα οποία "ζωντανεύει" επί σκηνής μια αληθινή ιστορία απόλυτης αγάπης, δημιούργησαν ένα ονειρικό θέαμα υψηλής αισθητικής, που κατέκτησε το τηλεοπτικό κοινό και τις κριτικές επιτροπές».

Η δεκάδα που περνά στον τελικό του Σαββάτου είναι η εξής:

Ελβετία
Αρμενία
Ισλανδία
Λιθουανία
Πορτογαλία
Νορβηγία
Ελλάδα
Ουκρανία
Μολδαβία
Ολλανδία

Την Πέμπτη 12 Μαΐου θα διεξαχθεί ο Β ημιτελικός, που θα προβληθεί από την ΕΡΤ1 στις 22.00.

Τον τελικό το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 22:00, θα παρακολουθήσουμε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας και διαδικτυακά από το ERTFLIX και από το ertnews.gr. Στον σχολιασμό είναι και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό. Στον τελικό θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίνονται από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια χώρα, Ιταλία).

Photo credits: EBU/Corinne Cumming