«Έντεχνα», λαϊκά και mainstream τραγούδια, πλέον, στον Μέντα 88

«Έντεχνα», λαϊκά και mainstream τραγούδια, πλέον, στον Μέντα 88
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο ελληνικός ραδιοσταθμός της Διαπασών διεύρυνε το ρεπερτόριό του.

13 Μαΐου 2022

Μετά το πρόσφατο επαναλανσάρισμα του Μουσικού 98.6 με την προσθήκη ξένων τραγουδιών στο playlist του, ένας ακόμη ραδιοσταθμός του ευρύτερου «έντεχνου» ρεπερτορίου προχώρησε σε ανάλογη αλλαγή. Τον τελευταίο καιρό ο Μέντα 88 έχει εντάξει στο playlist του και ορισμένα mainstream λαϊκο-ποπ τραγούδια, με το «έντεχνο» όμως να παραμένει κυρίαρχο. Σταματώντας, έτσι, να ανταγωνίζεται ευθέως τον Μελωδία 99.2 και αποκτώντας μια πιο «δική του» ταυτότητα.

Για του λόγου το αληθές, παρακάτω θα δούμε το Top 20 του ραδιοσταθμού στο διάστημα 4-12 Μαϊου. Στην λίστα «πρωταγωνιστούν» τα πιο «έντεχνα» τραγούδια, με καλλιτέχνες όπως η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Πάνος Μουζουράκης, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Γιάννης Κότσιρας να ακούγονται περισσότερο. Επιπλέον, όμως, υπάρχουν και αρκετά τραγούδια από το mainstream ρεπερτόριο όπως του Κωνσταντίνου Αργυρού, του Γιώργου Σαμπάνη, του Χρήστου Μάστορα και της Νατάσας Θεοδωρίδου, ενώ παίζουν και αμιγώς λαϊκά τραγούδια από τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Στράτο Διονυσίου, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Πασχάλη Τερζή, τον Γιάννη Πάριο κ.ά.

04-12/05
1) ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ - ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ
2) ΤΑΡΙΦΑΣ - ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
3) ΣΑΣΜΟΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
4) ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΩ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ
5) ΑΝ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
6) ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΙ ΩΡΑΙΟΙ / ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ (LIVE ΗΡΩΔΕΙΟ 2019) - ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ & ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
7) ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ - ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ
8) ΚΟΙΤΑ ΜΕ - ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
9) ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ - ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
10) ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ - ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
11) ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ & ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
12) ΤΙΠΟΤΑ ΕΣΥ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ
13) ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΙΔΑΚΗΣ
14) ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ - ΠΕΝΥ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ
15) ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ - ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ & ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ
16) ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ
17) ΕΚΔΡΟΜΗ / IN COLOURS - ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ & ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΔΡΑΚΟΣ / MINOR PROJECT
18) ΦΩΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
19) ΤΟ ΜΗΔΕΝ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ
20) ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΔΙΑ - ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

Ουσιαστικά, λοιπόν, ο Μέντα 88 έπαυσε να είναι ένας κλασσικός «έντεχνος» ραδιοσταθμός και έχει γίνει πιο ανάμεικτος. Άλλωστε ο διευθυντής του σταθμού, Νίκος Μωραϊτης, εκτός από το «έντεχνο» ρεπερτόριο έχει σπουδαία καριέρα και στο mainstream, έχοντας δημιουργήσει ως στιχουργός πολλά από τα hits που ακούγονται σε ραδιόφωνα όπως ο Ρυθμός 94.9, ο Δρόμος 89.8, ο Sfera 102.2, ο Λάμψη 92.3 και το My Radio 104.6. Κι αυτό, αν κρίνουμε από τις τελευταίες τάσεις στις ακροαματικότητες, φαίνεται πως βρίσκει ανταπόκριση στο ραδιοφωνικό κοινό της Αθήνας.

Τέλος, ο Μέντα 88 έχει δημιουργήσει στο site του 4 θεματικά web radios, που αντιπροσωπεύουν το νέο του ρεπερτόριο. Ένα για τις επιτυχίες, ένα για τα λαϊκά, ένα για τις μπαλάντες και ένα για τα «εναλλακτικά».