Planet of Zeus και Στίχοιμα μαζί στην Τεχνόπολη αλλά δεν θα το μάθετε από τα μουσικά ραδιόφωνα

Planet of Zeus και Στίχοιμα μαζί στην Τεχνόπολη αλλά δεν θα το μάθετε από τα μουσικά ραδιόφωνα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δύο μουσικά είδη που είναι αποκλεισμένα από τα FM.

15 Μαΐου 2022

Ο ντράμερ των Planet Of Zeus, ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος το είχε πει ορθά-κοφτά σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών: «Τα ραδιόφωνα επέλεξαν να αποκλείσουν από το airplay τουλάχιστον δύο πολύ μαζικά μουσικά ρεύματα και κατ’ επέκταση από τα αντίστοιχα δικαιώματα, ενώ οι καλλιτέχνες τους γεμίζουν γήπεδα».

Τα δύο αυτά μουσικά ρεύματα είναι το σκληρό ροκ και το χιπ χοπ. Οι Planet Of Zeus παίζουν stoner και οι Στίχοιμα χιπ χοπ και στις συναυλίες τους μαζεύουν πλήθη. Οι Στίχοιμα είχαν γεμίσει (προ πανδημίας) μόνοι τους την Τεχνόπολη, σκεφτείτε τώρα τον πανικό μαζί με τους Planet.

Και συνέχισε ο Σεραφείμ: «Το ραδιόφωνο επιλέγει να μη μεταδίδει εδώ και χρόνια ονόματα κατά πολύ μαζικότερα από εκείνα που παίζουν σε άδειες πίστες, επειδή δεν εκπροσωπούνται από κανέναν. Δημιουργώντας ένα ψευδοσκιάχτρο, αυτό του μέσου ακροατή, δημιούργησαν ένα ραδιόφωνο δίχως κανένα μέτρο, αλλά με μονόπλευρη πλύση εγκεφάλου ή κλύσμα συγκεκριμένων καλλιτεχνών».

Σχεδόν κανένα μουσικό ραδιόφωνο δεν παίζει Planet of Zeus και Στίχοιμα! Αλλά αυτοί θα τιγκάρουν την Τεχνόπολη (πληροφορίες και εισιτήρια για τη συναυλία στο Loaded.gr). Ποιοι κάνουν λάθος άραγε (αν κάνουν); Οι άνθρωποι του ραδιοφώνου ή εκείνοι που θα πάνε στη συναυλία;

Το χιπ χοπ είναι εξαφανισμένο από το μουσικό ραδιόφωνο αλλά είναι η Νο 1 μουσική, ειδικά στους πιο νεαρούς. Υπάρχει ζήτημα δεν νομίζετε;