Από πότε στον Πειραιά δεν πρέπει να γίνονται χιπ χοπ συναυλίες;

Από πότε στον Πειραιά δεν πρέπει να γίνονται χιπ χοπ συναυλίες;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Χθες στο Βεάκειο έπαιζε ο Buzz Capitano και συνέβη ό,τι συμβαίνει στις συναυλίες του είδους: ένας μικρός, καλός, χαμός.

08 Ιουνίου 2022

(φώτο: Σπύρος Ανδρομανέσκος)

Χορός, ιαχές, τραγούδι, επαναστατικός στίχος και δεκάδες καπνογόνα. Σιγά το σπουδαίο θα πείτε, τα ίδια δεν γίνονται σε αυτές τις συναυλίες, τα ίδια δεν ζήσαμε και την Κυριακή στην Τεχνόπολη με τους Στίχοιμα; Λες και ήμασταν σε γήπεδο γράφαμε στο Loaded την επομένη: «Καταιγιστικοί Στίχοιμα και Planet Of Zeus».

Ελα όμως που στον Πειραιά μοιάζουν σαν να ζουν σε άλλες εποχές. «Σκανδαλίστηκαν» στον Δήμο Πειραιά από την χιπ χοπ συναυλία του Buzz. Εκανε και ανάρτηση στα social media ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, κ. Ιωσήφ Βουράκης όπως διαβάζουμε σε ένα τοπικό site, την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ: «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τους κατοίκους του προφήτη Ηλία για την κατάσταση που επικράτησε στο Βεάκειο θέατρο την Τρίτη το βράδυ. Δυστυχώς στη συναυλία, παρά τις διαβεβαιώσεις του διοργανωτή, δεν τηρήθηκαν οι κανόνες λειτουργίας του θεάτρου με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει και να αγγίξει τα όρια του επικίνδυνου. Σας διαβεβαιώ προσωπικά ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί. Η μουσική για εμένα προσωπικά δεν έχει σύνορα, ρατσισμό ή περιορισμούς, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επιτρέψω σε κανέναν με πρόσχημα την μουσική του να προκαλεί ζημιές και να καταπατάει την ελευθερία όλων των υπολοίπων!».

Στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ (φωτό) ο κ. Βουράκης δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της συναυλίας, εισήλθαν στο ΒΕΑΚΕΙΟ πάνω από 2.300 άτομα, ενώ υπήρχε συγκεκριμένος περιορισμός για 1.900. Και είπε πως θα κινηθεί νομικά κατά του διοργανωτή, για να πληρώσει τις ζημιές και θα τον αποκλείσει από επόμενες εκδηλώσεις. Άλλα αντ' άλλων για να χαϊδέψει του νοικοκυραίους ψηφοφόρους. 

Καταλαβαίνουμε πως ο κ. Βουράκης μάλλον δεν πρέπει να έχει μεγάλη σχέση με συναυλίες για να δηλώνει όλα αυτά. Με συναυλίες χιπ χοπ σίγουρα, αλλά μπορεί και συναυλίες γενικότερα. Εκτός αν θέλει να απαγορευτούν στον Πειραιά τα χιπ χοπ live λες και είμαστε σε περασμένες δεκαετίες.

Θα ήταν κωμικό όλο αυτό αν δεν ήταν τραγικό.