Ο γνωστός Peter Murphy...

Ο γνωστός Peter Murphy...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Διέκοψε τη συναυλία των Bauhaus και αποχώρησε.

09 Ιουνίου 2022

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Χθες το βράδυ στην Πλατεία Νερού, η πρώτη βραδιά του Release Athens τελείωσε λίγο πριν το... τέλος της. Το ρεπορτάζ μπορείτε να το διαβάσετε στο Loaded, όπως το ανεβάσαμε χθες το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα - Άδοξο τέλος για τη συναυλία των Bauhaus.

Είναι να απορείς πάντως. Με τον Peter Murphy εννοώ. Δεν είχε κάνει soundcheck νωρίτερα; Δεν είδε τα όποια προβλήματα υπήρχαν; Προέκυψαν ξαφνικά; Και αν ναι, τι έκανε το συγκρότημα με τον ηχολήπτη της σκηνής για να το διορθώσουν; Τον βλέπαμε βέβαια να δυσανασχετεί και να διαμαρτύρεται διαρκώς κατηγορώντας τον ηχολήπτη, αλλά και πάλι... Στον Best 92.6 είπαν πως ήταν από πριν μέσα στα νεύρα, στα παρασκήνια. Ο Murphy που γνωρίζουμε και (δεν;) αγαπάμε - προσωπικά δεν μου αρέσουν βέβαια οι Bauhaus... Θα έπρεπε ωστόσο να σεβαστεί το κοινό που ήρθε να τον δει και πλήρωσε. 

Το φεστιβάλ ήταν άψογο μπορώ να πω. Σε όλα του. Και πρέπει, μάλλον, να βλέπουμε το πιο μεγάλο κι εντυπωσιακό stage που έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα. Θυμίζει Terra Vibe. Στο Loaded σας τα λέμε αναλυτικά για τη χθεσινή βραδιά που μας έβαλε ξανά σε συναυλιακό mood. Επανήλθαμε δυναμικά και συναντηθήκαμε ξανά με φίλους και γνωστούς. Αγκαλιές και φιλιά.

Και αυτό που συνέβη με τον Peter Murphy και τους Bauhaus εντάσσεται, πλέον, στη μυθολογία των φεστιβάλ. Εγινε και προς το τέλος του set οπότε δεν ενοχλήθηκε και ο κόσμος αφού πρόλαβε και απόλαυσε το συγκρότημα για 50-60 λεπτά περίπου. Θα έχουμε να το λέμε στο μέλλον για τον Murphy που έφυγε από τη σκηνή, εκείνο το καλοκαίρι του 2022. Οπως είχε φύγει και ο Mark E. Smith από το Gagarin μετά από μόλις 15 λεπτά συναυλίας και ήμασταν όλοι χαρούμενοι που το ζήσαμε.