Τι δουλειά έχει αυτό το πιάνο στο διάδρομο της ΕΡΤ;

Τι δουλειά έχει αυτό το πιάνο στο διάδρομο της ΕΡΤ;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Υπάρχει η πληροφορία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τις επόμενες ημέρες.

10 Ιουνίου 2022

Πριν από μερικές ημέρες (αν δεν κάνουμε λάθος) κουβάλησαν ένα πιάνο, μετέφεραν δηλαδή εκεί μέσα, και είναι αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία. Το τοποθέτησαν στο διάδρομο, βγαίνοντας από το ασανσέρ. Οπως καταλαβαίνετε έχει αναπτυχθεί μία έντονη φημολογία για το ρόλο του πιάνου στην επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην ΕΡΤ. Λέτε να παίξει κάποιος, να έχει μουσικοχορευτικό σόου, να θυμηθεί τα νιάτα του ο Πρόεδρος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης; Θέλουν να δείξουν ότι η ΕΡΤ είναι κάτι σαν το BBC μήπως;

Εκτός κι αν είναι το πιάνο του Μάνου Χατζιδάκι και είπαν να το βάλουν στο διάδρομο να ευχαριστηθεί ο πρωθυπουργός.

---) Μόνο ένας πρωθυπουργός που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα θα μπορούσε να πάει σε μια ΕΡΤ που οι επικεφαλής της έχουν διαγραφεί από την ΕΣΗΕΑ, που οι δημοσιογράφοι της είναι στοιβαγμένοι σαν τα ζώα σε μια αίθουσα που την ονόμασαν (τρομάρα τους) newsroom, που η Επιθεώρηση Εργασίας είδε, ήλθε και απήλθε, δεχόμενη -υποθέτουμε- πιέσεις (μπορεί και όχι, εντάξει) να βγάλει θετικό πόρισμα ότι όλα είναι καλώς καμωμένα.
---) Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης πάει να δει την υπηρεσία στην οποία προΐσταται, τους γαλάζιους δημοσιογράφους που έχει διορίσει στην ΕΡΤ και να διαπιστώσει ότι η ΕΡΤ έχει εξαφανίσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
---) Δεν θα δει, όμως, τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, μόνιμους υπαλλήλους του φορέα, που τους έβαλε στο «ψυγείο», αφήνοντας να διαρρεύσει ότι είναι αργόμισθοι.
---) Τέλος, θα επιβεβαιώσει περίτρανα γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης στα ζητήματα της ελευθερίας του Τύπου, καταδικασμένη να μένει εκεί, με κυβερνητικές πρακτικές που παραπέμπουν στην ΕΡΕ του ’60.