Νο 1 τραγούδι παγκοσμίως το Running Up That Hill της Kate Bush

Νο 1 τραγούδι παγκοσμίως το Running Up That Hill της Kate Bush
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο Spotify.

13 Ιουνίου 2022

Συνεχίζεται ο παροξυσμός με την Kate Bush και το παλιό της κομμάτι Running Up That Hill που επανήλθε στην επικαιρότητα λόγω του δημοφιλούς Stranger Things (το επίμαχο απόσπασμα μπορείτε να το δείτε στο βίντεο παρακάτω). Νο 1 πλέον το κομμάτι στο chart του Spotify, στην πλατφόρμα που ακούνε μουσικές οι πιτσιρικάδες δηλαδή. Και Νο 2 στο επίσημο αγγλικό chart! Στο αμεικανικό Billboard είναι στο Νο 8.

Η μουσική και οι επιτυχίες περνούν και από άλλους διαύλους. Μας κάνει εντύπωση το Stranger Things αλλά πάντοτε από σίριαλ (ή και ταινίες) έβγαιναν τραγούδια-επιτυχίες. Το 1992, το Bohemian Rhapsody των Queen -κυκλοφόρησε το 1975- έφτασε στο Νο 2 μετά τη συμμετοχή του στο Wayne's World. Απλώς τώρα είναι όλα πλέον παγκόσμια και γίνονται όλα πιο γρήγορα, σε χρόνο dt. Όπως το Dreams των Fleetwood Mac που λόγω TikTok έφτασε στο Νο 12, τέσσερις δεκαετίες μετά την αρχική του κυκλοφορία!

Και κάπως έτσι οι μικρότεροι μαθαίνουν την Kate Bush. Και την ακούν. Ακόμα και αν δεν την ψάξουν περαιτέρω, ένα κέρδος το έχουν. 

Streaming, TikTok, podcasts, social media συνολικά. Εκεί έχει μεταφερθεί όλο το παιχνίδι...