Ότι έχει δώσει άπειρα λεφτά για ανθρώπους που χρειαζόντουσαν στο κίνημα

Ότι έχει δώσει άπειρα λεφτά για ανθρώπους που χρειαζόντουσαν στο κίνημα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ξαφνικά θυμήθηκα ότι ένα βράδυ στα Εξάρχεια, δύο γυναίκες που δεν είναι στο κίνημα, είναι το κίνημα, μου είπαν για τον Σωκράτη Μάλαμα.

02 Αυγούστου 2022

Της Σοφίας Μανδηλαρά

Ότι έχει δώσει άπειρα λεφτά για ανθρώπους που χρειαζόντουσαν στο κίνημα και ποτέ δεν έλεγε κουβέντα, ούτε το όνομά του πουθενά, χωρίς καν να φοράει ο ίδιος την ταμπέλα.

Ότι όταν ήδη τεράστια φίρμα και τον ζητούσαν παντού, μια γυναίκα με ένα μαγαζάκι στο μέγεθος του σαλονιού μου, του είπε μετά από live ότι δεν πάει ποτέ να παίξει σε μικρούς, και πήγε το ακριβώς επόμενο Σάββατο, δεν πήρε δραχμή (ναι, τότε είχαμε δραχμές) και έγινε στο μαγαζί τόσο το σώσε που πήρε ανάσα.

Ότι όποτε τον έχουν χρειαστεί, εντελώς αθόρυβα, κάνει το καθήκον το στοιχειώδες να είναι άνθρωπος, τόσο που και το κίνημα απορούσε που ήταν τόσο πρόθυμος να δώσει και να δώσει τόσο.

Και τυχαίνει καμιά φορά να μη γουστάρει να βλέπει ένα πανό στη μούρη του απέναντι όση ώρα είναι να επιστρατεύσει την τέχνη του. Ήθελα να αποκαταστήσω την αλήθεια. Κυρίως, γιατί κι εγώ τον έκρινα επιφανειακά και λάθος.