Ιδού γιατί απεργούν σήμερα στα κανάλια

Ιδού γιατί απεργούν σήμερα στα κανάλια
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επειδή η κυβέρνηση αλλάζει, για δεύτερη φορά, το νόμο Παππά για τους εργαζόμενους.

06 Σεπτεμβρίου 2022

Αναφερόμαστε αποκλειστικά στα 6 μεγάλα, πανελλαδικά, κανάλια. Δηλαδή σε Mega, Star, Alpha, ΣΚΑΪ, Open και ΑΝΤ1. O νόμος Παππά σημείωνε πως κάθε πανελλαδικό κανάλι πρέπει να έχει τουλάχιστον 400 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατευθείαν άλλαξε το νόμο μειώνοντας τον αριθμό των εργαζομένων κατά 15%. Ετσι, ο αριθμός έπεσε από 400 σε 340 εργαζόμενους. Προσέξτε κάτι: πονηρά η κυβέρνηση δεν άλλαξε το συνολικό νούμερο των 400 ατόμων, απλώς έδωσε τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των καναλιών να προσμετρούν σε αυτούς και εργαζόμενους από συνεργαζόμενες εταιρίες. Μπορούν δηλαδή να προσμετρήσουν στους 400 σύνολο τους 60 που δουλεύουν π.χ. σε ένα σίριαλ του καναλιού. Ωραίο κόλπο, έτσι; Πολύ ωραιότερο αν σκεφτείτε πως πολλά κανάλια έχουν δικές τους εταιρίες παραγωγής, δηλαδή τα σίριαλ «ανήκουν» στον ιδιοκτήτη του καναλιού.

Με την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση την προηγούμενη Πέμπτη μειώνει το προσωπικό κι άλλο. Κατά 25% επιπλέον. Φτάνει συνολικά στο 40%. Έτσι ένας τηλεοπτικός σταθμός από εκεί που έπρεπε υποχρεωτικά να έχει 400 εργαζόμενους τώρα μπορεί να έχει μόνο 240. Γι' αυτό και η απεργία σήμερα στα κανάλια από τα σωματεία.