Ντοκιμαντέρ για τα περίφημα Abbey Road Studios

Ντοκιμαντέρ για τα περίφημα Abbey Road Studios
Ακολουθήστε μας στο Google news

«If These Walls Could Sing».

15 Σεπτεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Τα Abbey Road Studios θα αποτελέσουν το θέμα ενός νέου ντοκιμαντέρ, το οποίο σκηνοθετεί η διάσημη Βρετανίδα φωτογράφος και σκηνοθέτης Mary McCartney. Η 53χρονη φωτογράφος είναι κόρη του Paul McCartney και της Linda McCartney. Η μεγάλου μήκους ταινία, με τίτλο If These Walls Could Sing, σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση της 12ης Ιανουαρίου 2021, είναι "η ανείπωτη ιστορία των παγκοσμίου φήμης" στούντιο του Λονδίνου. Περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον Paul McCartney, τον Ringo Starr, τους Roger Waters και David Gilmour των Pink Floyd, οι οποίοι ηχογράφησαν εκεί το περίφημο The Dark Side of the Moon, τον Elton John και τον συνθέτη και μαέστρο John Williams, μεταξύ πολλών άλλων.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, ανακοινώθηκε ότι η μονάδα πρωτότυπων ντοκιμαντέρ της Disney συνεργάστηκε με τα Mercury Studios, το στούντιο μουσικού περιεχομένου της Universal Music Group, για την παγκόσμια κυκλοφορία μέσω streaming σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τελλουράιντ στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα συνεχίσει να παίζει στο κύκλωμα των φεστιβάλ. Η παραγωγή της ταινίας έγινε από τους βραβευμένους με Όσκαρ, BAFTA και Prime Time Emmy John Battsek (Searching For Sugar Man), Sara Thomson και Miles Coleman υπό την εταιρεία παραγωγής Ventureland.

Η Mary McCartney δίνει μια μοναδική και προσωπική οπτική στην ιστορία του Abbey Road. Η ίδια λέει: «Ορισμένες από τις πρώτες μου αναμνήσεις ως μικρό παιδί προέρχονται από τον χρόνο που πέρασα στο Abbey Road. Ήθελα από καιρό να αφηγηθώ την ιστορία αυτού του ιστορικού τόπου και δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ με καλύτερη ομάδα από τον John και τα Mercury Studios για να κάνω αυτή τη δημιουργική φιλοδοξία πραγματικότητα». Ο πατέρας της μοιράστηκε μια φωτογραφία που τον τράβηξε στα 80ά γενέθλιά του το 2022.

Η Isabel Garvey, διευθύνουσα σύμβουλος των Abbey Road Studios, δήλωσε: «Αν αυτοί οι τοίχοι μπορούσαν να τραγουδήσουν. Έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορές έχω ακούσει αυτό να λέγεται στα Abbey Road Studios όλα αυτά τα χρόνια. Το να αναδείξουμε και να γιορτάσουμε τον τόπο, τη μουσική και το ταλέντο που έκαναν το στούντιο αυτό που είναι, μέσα από τη δημιουργικότητα και την καινοτομία τους, ήταν τιμή μας».

Από την αρχική ανακοίνωση: Το "If These Walls Could Sing" σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το Abbey Road ανοίγει τις πόρτες του σε ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ και θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο των εορτασμών για τα 90 χρόνια των θρυλικών στούντιο ηχογράφησης. Θα αφηγηθεί αμέτρητες ιστορίες με ένα all-star καστ συνεντεύξεων, απαράμιλλη πρόσβαση στα στούντιο και, φυσικά, ένα μαγευτικό soundtrack.