Η πρώτη κιθάρα του B. B. King βγαίνει σε δημοπρασία

Η πρώτη κιθάρα του B. B. King βγαίνει σε δημοπρασία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μπορεί να φτάσει τα 800.000 δολάρια στις 21 Σεπτεμβρίου,

16 Σεπτεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Η δημοπρασία του Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει επίσης χειρόγραφες σημειώσεις της μουσικής του King και στολές που χρησιμοποιούσε στις εμφανίσεις του. Η κιθάρα με την οποία ξεκίνησαν όλα, αυτή δηλαδή που έδωσε το έναυσμα για την καριέρα του B.B. King θα βγει σε δημοπρασία στο Guernsey's αυτόν τον Σεπτέμβρη .

Η δημοπρασία της Legends and Treasures του οίκου δημοπρασιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί online στις 21 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει περισσότερα από 100 μέρη σπάνιων αναμνηστικών που συνδέονται με μερικά από τα πιο διάσημα πρόσωπα του κόσμου.

Η εν λόγω ακουστική κιθάρα δόθηκε στον νεαρό Riley B. King από την πρώτη ξαδέλφη της μητέρας του το 1931. Στην πραγματικότητα ήταν η πρώτη κιθάρα που έπαιξε ποτέ. Ο King θα γινόταν στη συνέχεια ένας από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς στην ιστορία του rock 'n' roll. Πράγματι, πολλοί θεωρούν ότι ο βασιλιάς των μπλουζ, ο οποίος πέθανε το 2015, είναι ο σημαντικότερος ηλεκτρικός κιθαρίστας του τέλους του 20ού αιώνα. Παρόλο που η κιθάρα φέρει μόνο τρεις από τις έξι αρχικές χορδές, βοήθησε στη γέννηση ενός θρύλου και είναι ανεκτίμητος θησαυρός . Ως αποτέλεσμα, αναμένεται να πιάσει μεταξύ 600.000 και 800.000 δολαρίων.

Αυτό δεν είναι το μόνο αντικείμενο που προσφέρεται από την περιουσία του τραγουδιστή του "The Thrill Is Gone". Η πώληση περιλαμβάνει επίσης χειρόγραφες σημειώσεις μουσικής του King και μια συλλογή από τα εκθαμβωτικά ρούχα του επί σκηνής, συμπεριλαμβανομένου ενός μοβ σακακιού που φόρεσε μπροστά στον Πάπα στο Βατικανό. Υπάρχει ακόμη και ένα τύμπανο αφρικανικής φυλής που είχε χαρίσει στον μουσικό των μπλουζ ο πρώην ηγέτης της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.