Ο Elton John εμφανίζεται στον Λευκό Οίκο

Ο Elton John εμφανίζεται στον Λευκό Οίκο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για πρώτη φορά από το 1998

25 Σεπτεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ο Elton John δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει παίξει σε μερικούς όμορφους χώρους - αλλά η σκηνή μπροστά από τον Λευκό Οίκο, κάτω από μια τεράστια σκηνή σε μια τέλεια φθινοπωρινή νύχτα, ήταν "ίσως το κερασάκι στην τούρτα".

Στη συνέχεια ξεκίνησε την παράσταση με το "Your Song", την πρώτη του μεγάλη διεθνή επιτυχία.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν καλωσόρισαν τον 75χρονο τραγουδιστή, μιλώντας για τον ακτιβισμό του, τη δύναμη της μουσικής του και την καθ' όλα καλοσύνη του. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το A+E και το History Channel.

"Ο Seamus Heaney έγραψε κάποτε, και το παραθέτω, "Μια φορά στη ζωή, το πολυπόθητο παλιρροϊκό κύμα της δικαιοσύνης μπορεί να αναδυθεί, και η ελπίδα και η ιστορία ομοιοκαταληκτούν", είπε ο κ. Biden. "Καθ' όλη τη διάρκεια της απίστευτης καριέρας του, ο Sir Elton John υπήρξε αυτό το παλιρροϊκό κύμα, ένα παλιρροϊκό κύμα που βοήθησε τους ανθρώπους να ξεσηκωθούν και να κάνουν την ελπίδα και την ιστορία να ομοιοκαταληκτούν".

Στο τέλος της παράστασης, ο κ. Μπάιντεν απήγγειλε στον Elton John το Εθνικό Μετάλλιο Ανθρωπιστικών Σπουδών, για την καριέρα του και τη μεγάλη κληρονομιά που έχει δημιουργήσει .

Δακρύζοντας, ο Elton John δήλωσε "κατάπληκτος και ταπεινός".

Στη λίστα των 2.000 προσκεκλημένων περιλαμβάνονταν δάσκαλοι, νοσηλευτές, απλοί εργαζόμενοι και υποστηρικτές των ΛΟΑΤΚΙ, καθώς και η πρώην πρώτη κυρία Λόρα Μπους, η υπέρμαχος των πολιτικών δικαιωμάτων Ρούμπι Μπρίτζες, η ακτιβίστρια της εκπαίδευσης Μαλάλα Γιουσαφζάι και η Τζιν Γουάιτ-Γκίντερ, ακτιβίστρια του AIDS και μητέρα του Ράιαν Γουάιτ, ο οποίος πέθανε από επιπλοκές που σχετίζονται με το AIDS το 1990.

Η βραδιά, μάλιστα, ονομάστηκε "Μια νύχτα που η ελπίδα και η ιστορία κάνουν ρίμα", μια αναφορά στο ποίημα που ανέφερε ο κ. Μπάιντεν από τον Ιρλανδό Χίνι.

Ήταν η πρώτη συναυλία του Elton John στον Λευκό Οίκο από τότε που εμφανίστηκε με τον Στίβι Γουόντερ σε κρατικό δείπνο το 1998 προς τιμήν του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ. Σε ηλικία 75 ετών, ο Τζον βρίσκεται σε αποχαιρετιστήρια περιοδεία μετά από εμφανίσεις για περισσότερα από 50 χρόνια.

Η εμφάνιση προέκυψε αφού το A+E Networks και το History Channel, το οποίο κάλυψε τα έξοδα , ρώτησαν τον Λευκό Οίκο και τον Τζον αν θα ήταν πρόθυμοι για μια συνεργασία που θα τιμούσε τους "καθημερινούς δημιουργούς της ιστορίας" καθώς και τον ίδιο τον Τζον.

photo: Elton John facebook