Pepper 96.6 και Μέντα 88 οδεύουν προς πώληση

Pepper 96.6 και Μέντα 88 οδεύουν προς πώληση
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι πολύ προχωρημένες οι συζητήσεις.

01 Νοεμβρίου 2022

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η συμφωνία για την πώληση των δύο ραδιοσταθμών της Διαπασών, Pepper 96.6 και Μέντα 88. Αγοραστής, αν δώσουν τελικά τα χέρια με τον Νίκο Μπιλίρη, ο Γιάννης Αλαφούζος και ο όμιλος ΣΚΑΪ. Στο Φάληρο υποστηρίζουν πως απομένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες. Σας έχουμε πει άλλωστε για το ενδιαφέρον του ΣΚΑΪ να αποκτήσει τρία μουσικά ραδιόφωνα. Ήδη το ένα το έχει, το (ανύπαρκτο) Party 104.

Ο όμιλος ΣΚΑΪ θέλει να έχει ένα ραδιόφωνο με ξένη μουσική και δύο με ελληνική, ένα κάπως πιο έντεχνο κι ένα με πιο λαϊκο-ποπ. Τα δύο ραδιόφωνα της Διαπασών αποτελούν δυνατούς παίχτες στα FM με υψηλή προστιθέμενη αξία. Και αυτή οφείλεται βασικά στους δύο διευθυντές τους, τον Γιώργο Μουχταρίδη και τον Νίκο Μωραΐτη που τα έστησαν εκ του μηδενός. Θυμόμαστε και τον Νίκο Νικολακόπουλο που έφτιαξε τον Freedom 88.9, το ανέβασε πολύ γρήγορα σε ακροαματικότητα και, μετά, τον πήρε ο Γιάννης Αλαφούζος και τον πούλησε κερδίζοντας μία χαρά σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Ο ΣΚΑΪ (είχαμε γράψει αναλυτικά τότε) έκανε πρόταση σε ένα έμπειρο όνομα των FM να αναλάβει διευθυντικά τα τρία μουσικά ραδιόφωνα αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση.

O Pepper 96.6 ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2011, από τον Ανδρέα Γιαννίκο και τον Γιώργο Μουχταρίδη, και σήμερα είναι ένα από τα κορυφαία «εναλλακτικά» ραδιόφωνα της πόλης. Ο Μέντα 88 βγήκε στον αέρα δύο χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2013, και είναι το πρώτο ραδιοφωνικό εγχείρημα της Διαπασών. Αρχικά ξεκίνησε ως αμιγώς «έντεχνος» σταθμός ενώ εδώ και μερικούς μήνες έχει εντάξει και mainstream και λαϊκά ελληνικά τραγούδια.